Lukuisten meilien ja puhellinsoittojen jälkeen (Suomen suurlähetystöön täällä Haagissa ja Tampereen maistraattiin)vaikuttaa siltä ettei kukaan oikeastaan varmaksi tiedä MIKSI se isyyden tunnustaminen enää nyt olisi niin tarpeellista.

Lasten nimeksi voi muuttaa perheen yhteisen nimen ilman tuota tunnustamistakin (mikä siis on kertaalleen tehty mutta mikä on taivaan tuuliin kadonnut). Pojat voidaan siis laittaa minun passiini ilman sitä tunnustamistakin ja heidän sukunimensä voidaan Suomessa pidettävään väestörekisteriin muuttaa samaksi kuin meillä vanhemmilla nyt on.

Kun olen maistraatista ja suurlähetystöstä kysynyt että miksi se isyyden tunnustaminen nyt pitäisi tai kannattaisi tehdä, niin kumpikaan taho ei osaa vastata. Epämääräisiä vastauksia tyyliin "jotta tiedot väestörekisterissä saadaan ajankohtaiseksi" on tullut.

Totuus on kuitenkin se, että ihan perkelyyttäni en toista kertaa suostu vastailemaan niihin kysymyksiin ellei ole aivan pakko. Ja haluan tietää olisiko todella pakko vai ei.
Jatketaan...