Hälytyskellojen olisi pitänyt soida päässäni kun bussissa oli pienet Hollannin-liput nokassa. Vaan nousin kuitenkin autoon mennäkseni kaupungille takinostoon. Olisi myös pitänyt tajuta että jotakin epätavallista on tekeillä kun bussi tulee ääriään myöten täyteen mummuja, vaareja, Hollannin-lippuja heiluttelevia räkänokkia ja kaikenmaailman immeisiä, jotka normaalisti eivät kulje bussilla kaupunkiin klo 11.00 keskellä viikkoa. Mutta ei, tämä luupää istuu tiiviisti penkissään takaraivossaa kuva uudesta talvitakista jonka kohta saisi...eikä tajua miksi ympärillä näkyy poikkeuksellisen paljon oransseja vaatekappaleita.

Kun bussi kääntyy hiukan ennen keskustaa normaalilta reitiltään (kuski ei tietenkään kerro mitään sillä ei täällä pruukata kertoa tuollaisia....kaikkihan tietävät automaattisesti mihin bussi jatkaa ja miksi!) tajuan että keskustassa on taas joku niistä lukuisista päivistä, jolloin ulkomaalaisen on syytä pysyä kotona.

Eli hyppään pois ennenkuin suurempaa tuhoa on syntynyt (= ennen kuin olen paikassa jota en tunne tms.) ja palaan toisella bussilla kotiin. Voi veetu.

Prinsjedag selitettynä englanniksi.