Kävin eilen Rotterdamissa yhdessä aasialaisessa supermarketissa. Piti vain ostaa syömäpuikkoja mutta juutuin kauppaan pitkäksi aikaa. Aivan uskomaton paikka! Olin liki ainut eurooppalaisen näköinen asiakas, kaikki kaupan kuulutukset tulivat kiinaksi (?), samoin musiikki oli kiinalaista tms. En tunnistanut suurinta osaa tuotteista miksikään. Minulla ei ollut aavistustakaan mitä paketit sisälsivät. Hyllynreunoista hollantilaista tekstiä tavaamalla selkisi jotain. Osa jäi ikuisesti hämärän varjoon.

Teeosastolla oli suosikkiani jasmiiniteetä. Ostin hauskan peltipurkillisen, hinta vain 2.25€.

Eilen illalla sitten tein sitä sushia. Olin mielestäni saanut tarvittavan paljon ohjausta mm. vuoden Japanissa asuneelta tuttavalta, meilitse eräältä Japanissa asuvalta suomalaisnaiselta (naimisissa japanilaisen miehen kanssa jo yli 20 vuoden ajan) ja lukuisista nettiartikkeleista.

Sushi oli KAMALAA.

Kaikista kamalinta siinä on merileväkääre. Sen haju oli mielestäni tosin pahempi kuin maku. OK, sushit eivät olleet ammattilaisen tekemiä, mutta en usko että palaan asiaan enää missään muodossa. Parasta olivat viinietikassa olevat inkiväärilastut - joiden takia J taas melkein oksensi. Ja vihreä tee oli myös hyvää. Ei tule meistä japanilaisen ruuan kannattajia...olisi se pitänyt arvata siellä ravintolassa kun pureskelin niitä lihanpaloja.

Niin se vaan on että mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle.
Sen sijaan esim. kiinalaisten ravintoloiden ruokia olen halulla syönyt aina.