Meitä oli ravintolassa lopulta vain 4.
Tilasin menun jossa oli pelkkää lihaa ja vihanneksia (ja riisiä).
Enpä voi sanoa suuresti nauttineeni.
Joko
a) en osaa arvostaa hyvää ruokaa
b) en saanut sellaista.
Alkukeitto oli paras. Sitten tuotiin eteen puutikuissa (vartaissa)
lihaa jos jonkinlaista. Possua, kanaa, nautaa. Kaikissa oli sama
kastike. Possu oli minusta heikkolaatuista tosi rasvaista lihaa.
Kanapyörykät olivat kuin jotain Saarioisten pyöryköitä. Vihannekset
vartaissa aika OK.
Onneksi menu ei maksanut kuin 18.50 €.
Herää kysymys (johon tuskin saan vastausta...) että oliko tuo ruoka
vain minun mielestäni heikkoa vai oliko se todella sitä "oikeasti"?
Olen ollut elämässäni 3 kertaa japanilaisessa ravintolassa, joten
minulla ei ole päässä kuvaa siitä millaista ruuan "pitäisi" olla. Muut
tilasivat sushia, ja tykkäsivät kovasti - mm. yksi vuoden Japanissa
asunut nainen, joka on todella maan ruokia maistellut siis tuon
kokonaisen vuoden.
Hänestä enemmän;
nyt noin
nelikymppinen nainen vietti 24-vuotiaana vuoden Kyotossa arvostetussa
Teeseremoniakoulussa. Sai sinne stipendin Suomesta - muuten ei olisi
moiseen mahdollisuutta ollutkaan.
Hän opiskeli Teknillisessä
korkeakoulussa joten tuolla Japanin vuodella ei ollut mitään tekemistä
"minkään kanssa", mutta hieno ja kuulemma rankka kokemus se oli.
Teeseremoniaa opiskellaan tuossa koulussa 3 vuotta. Hän siis vain
vuoden stipendinsä turvin. Sinä aikana oppi ettei koulun alueella saa
ottaa yhtään juoksuaskelta, että jokaista vastaantulijaa pitää pysähtyä
tervehtimään...ja että sääntöjen rikkomisesta seuraa rangaistukset!
Nainen on 180 senttinen, ja oli kuulemma alussa ollut hankalaa löytää
sopivan kokoinen kimono kouluvaatteeksi...oli lopulta teetetty. Kotiin
hän tuli vuoden kuluttua viiden kimonon, teekalustojen ja uuden
kokemuksen kanssa.
Ja taitaa olla Japani-fan lopun ikäänsä.
lauantai, 8. lokakuu 2005
Kommentit