Tein eilen Knorrin paketista Bobotje -nimistä "etelä-Afrikkalaista" ruokaa. Herra tietää miten lähellä/kaukana se on esikuvastaan. Olisi hauska tietää. Hyvää se kuitenkin oli.

Syödessäni tuota tuli mieleen miten muinoin Tampereella yksi ravintola piti "afrikkalaisen ruuan viikon". Koska olen saivartelija, mietin miten koko maanosa voidaan panna samaan pakettiin...Vähän kuin Afrikassa joku kuppila tarjoaisi "eurooppalaista ruokaa" - ja mitä se sitten olisi???? Nakit ja muussi??? Pizzaa ja pastaa???? Moussakaa ja fetaa?? Bourgognen pataa punkun kera??? Niin, mitä?

Myydäänköhän vaikka Amerikassa valmispaketteja joista voi taikoa "suomalaista silakkalaatikkoa"? Hi hih...Näin täällä Hollanissa ruokakaupassa "ruotsalaisia lihapullia". Ne olivat palloiksi pyöriteltyjä jauhelihaklönttejä. Paketin takaa selvisi että seoksessa oli jauhelihaa ja perunajauhoja, hiukan suolaa. Hmm....