Tilasimme viiniä Ranskasta kohta kolme viikkoa sitten. Se on puulaaki, joka on tähän mennessä toimittanut tavarat aina pikaiseen ja edullisesti. Nyt ei tavaraa kuulu. Ovatko perskeles postipojat antaneet lootan naapuriin???? Pitää tarkkailla näkyykö naapurustossa punanenäisiä henkilöitä.

Seurasimme mielenkiinnolla alkoholikeskustelua TV5:lla tässä viime viikolla. Yhtenä pääpointtini oli se, että viinintuottajat Ranskassa hermostuvat kun heidän tuotteitaan tohditaan arvostella vaarallisiksi (vaikkakin vain siis väärin- eli liikaa käytettynä). Kun viinihän on vain kansanperinnettä ja elinkeino. Mutta kun se nyt sattuu sitä alkoholiakin sisältämään, niin yhtä lailla viiniä voi käyttää väärin kuin raakaa Kossuakin.
Mielenkiintoinen keskustelu. Kaikki huusivat kurkku suorana, kuka vastaan kuka puolesta ja kuka muuten vaan.

Puhuttiin myös riskikäytön rajoista. Mainitsivat 31 lasia viikossa. Hassua, että suomalaiset suositukset sanovat 24 lasin (miehet) ja 14 (naiset) jo olevan suurkulutusta (siis viikkotasolla). Ja olen varma, että jossakin toisessa maassa on taas omat lukunsa. Kuitenkin sitä luulisi, että samanlailla alkoholi vaikuttaa kansalaisuudesta riippumatta (ellei siis ole suomalaiskansalliseen tyyliin reenannut, tai ranskismallilla juonut päivittäin vuosikymmeniä;-)).

Oliskos tässäkin politiikka pelissä mukana?