Ei saisi kirjoittaa kodinkoneista pahaa. Ei saisi myöskään ääneen puhua, ei edes ajatella. Ne kuulee sen. Olen varma.

Juuri pari päivää sitten kirjoitin yhteen kommenttilaatikkoon siitä miten alunperin vastustin astianpesukonetta. Pidin sitä aivan turhana. Ovathan tiskit kautta aikain puhdistuneet käsivoiminkin, ja tälläkin hetkellä suurin osa maailman tiskeistä - näin luulen - pestään käsin. Niin että miksen muka minäkin?

Kun muutimme tänne Hollantiin noin 3,5 vuotta sitten, oli valitsemassamme asunnossa myös astianpesukone. Aikani sitä halveksuttuani aloin kuitenkin käyttää sitä. Ja olen käyttänyt siitä asti. Se hajosi kerran, ja tuntui että palaan kivikaudelle kun en voikaan vain tuupata ketsuppisia lautasia sisään ja ottaa niitä narisevan puhtaana ulos.
Omistajalle kerrottiin, ja korjausta odotettiin pitkään ja hartaasti. Korjaajan piti tulla muttei koskaan tullutkaan. Lopulta (kun kone oli ollut rikki toista kuukautta) mieheni korjasi sen itse.

Samaan puuhaan on ilmeisesti ryhdyttävä taas. Omistajan hitauden (ja välinpitämättömyyden) tuntien on parempi hoitaa asia itse. Nyt vikana on se, ettei kone lämmitä pesuvettä. Pyörittää sitä kyllä asiaankuuluvalla tavalla, ottaa pesuaineetkin mukaan pyörimään...mutta ei lämmitä vettä. Eli kauhean puhdasta ei tule.

Isäni sanoo aina että tiskaaminen on mukavaa puuhaa. Liottelee siinä vaan käsiään lämpimässä vedessä, mikäs sen mukavampaa. Ja onhan se niin ettei se nyt niin kauhean kauheaa ole, jos vallan joutuu tiskinsä tiskaamaan käsin.
(Kunhan sitä ei vaan jatkuisi ihan kauhean
kauan...)