Kun ei voi tehdä lumilinnoja niin tehdään sitten hiekkalinnoja.
Se on sitä paitsi paljon hauskempaakin. Ei tarvitse palella.
Pyynnöstä taivuin myös tekemään tulivuoria.
Aurinkoinen ilma oli houkutellut paljon muitakin hiekkalinnan rakentajia rannalle - ja kuseskelevia koiria. Voi hitto kun inhoon niitä koiranomistajia jotka antavat koiransa
a)juosta vapaana paikoissa missä se on kielletty
b)koiriensa kuseskella vaikkapa ihmisten tavaroihin (vrt. mun kassini rantahiekalla juuri äsken..)
c)jotka eivät koskaan kerää koiriensa paskaläjiä pois
d)jotka suuttuvat kun heitä pyytää pitämään koirastaan huolta...

Tulee mieleen yksi keskustelu erään koiranomistajan kanssa muinoin täällä Hollanissa. Olimme koko perhe kävelyllä metsässä jossa koiria saa juoksuttaa vapaana. Pienempi poikani (tuolloin 2 vee) käveli patonki kädessään. Häntä vastaan juoksee koira, joka hyppää poikaani vasten, kaataa tämän maahan ja varastaa leivän. Omistaja näki tämän ja sanoin hänelle että koiranne pölli sitten lapseni leivän...Omistaja alkoi rähjätä että täällä saa pitää koiria vapaana ja että minun pitäisi pitää parempi huoli lapsestani ja tämän leivästä, sillä "kaikkihan tietävät että koirat nappaavat herkkuja jos vaan niitä näkevät!"

Olin - ja olen edelleen  - lievästi sanottuna eri mieltä. Omistajan käytös loukkasi paljon enemmän kuin varsinainen tapahtuma. Selitin hänelle että poikani pelästyi aikalailla eikä voi tietää että teillä on "kiltti koira joka ei tee mitään" (niin kuin ne aina ovat....) ja että nyt lapsellani ei ole enää leipää ja hänellä oli kova nälkä.

Mitä tekee hollantilainen koiranomistaja? Ottaa leivänloput koiransa kuolaisesta suusta ja ojentaa sen kaksivuotiaalleni. Nappaan sen itselleni ja heitän pusikkoon. Suureksi riemukseni koira ryntää ryteikköön limpun perään, eikä omistaja tahdo saada elukkaansa pusikosta pois. Hih hii.