Pojat lähtivät juuri kouluun. Minä jäin kotiin hiki päässä. Kuumetta on edelleen ja polla kipeä. Huomenna pidetään isomman 7-vuotissynttärit. Viidestä kutsutusta 1 on ilmoittautunut...Kolme on kertonut että he livistävät lomalle perheen kanssa jo keskiviikkona, vaikka pitkä loma alkaa vasta perjantaina. Monet perheet menevät kuitenkin Ranskaan kevätlomalle, ja lähtevät aikaisemmin vaikka koulu ei hyvällä katso poissaoloja tuollaisista syistä.

Mutta tuli vieraita sitten 1 tai 20 niin kundien kämppä on raivattava. Se piti tehdä hyvissä ajoin poikien avustuksella, mutta kuinka ollakaan, pääsiäinen hurahti ohi ja tulin kipeäksikin. Eli tänään sitten noiden kamojen kimppuun.

Pojalle pitäisi ostaa myös joku lahja, ja ilmapalloja on myös toivottu koristeeksi. Tarjoilut hoituvat ostetulla kakulla, kekseillä, herkuilla. Ehkä paistan lättyjä kun pojat niitä aina hinkuavat.

Kun synttäreistä on päästy onkin torstai, jolloin pitäisi mennä ostamaan synttärilahjaa pojan kaverille, joka puolestaan juhlii perjantaina. Torstaina on myös pienemmän pojan luokassa pieni "juhla" ennen kevätlomaa. Jokaisen pitäisi tuoda jotakin syötävää, ja vanhemmat ovat kutsutut myös. Yleensä siellä on äitejä, sillä isät ovat useimmiten töissä ja äidit taas useinkaan eivät. Siellä sitten istutaan niissä lasten minikokoisissa tuoleissa tai kuljeskellaan ympäri luokkaa katselemassa mitä lapset ovat piirtäneet tai maalanneet tms.
Välillä tietysti tehdään tikusta asiaa ja puhutaan mukavia toisten vanhempien kanssa.

Perjantaina tulee illalla äitini! Se onkin tosi kiva juttu, koska poikien kahden viikon loma voisi olla muuten aika ankea. Mitään sen kummempaa ohjelmaa ei tarvita, kun mummu tulee. Ehkä tavanomaiset puistokäynnit sun muutkin tuntuvat erilaiselta.
Onneksi kelit ovat parantuneet ihan selvästi. Rannalla aiotaan olla ja isompi poika on pyytänyt yhteen museoonkin. Ja mummua pitäisi kuulemma viedä Pizza Hutiin;-)