Minulle on käynyt varsin selväksi useita blogeja lukiessani (ja ystävien ja suvun kommenteista) että Suomen kevät on täysin hukassa.

Mutta onpa se hukassa täälläkin. Kateissa, myöhässä, ehkä peruutettu?!? Jokin kansainvälinen keväänmyöhästymisilmiö on selvästi havaittavissa. Siihen kiinteästi näyttää liittyvän myös kansainvälinen hammaskiilteenkulumisprosessi, kun pitää purra hammasta yhteen. Hammasta joutuu tosin puremaan monista erinäisistä syistä normaalia tiukemmin yhteen, mutta vallitseva säätila on yksi suurimmista ilonpilaajista.

Myönnän auliisti että kevät on täällä Hollannissa toki pidemmällä kuin Suomessa - sikäli kuin se tieto minua juurikaan lohduttaa..- mutta ihmehän se olisikin, ellei näin olisi. Talvea kun täällä ei ole ollut ollenkaan. Nyt pitää siis verrata edellisiin keväisiin, ja eron kyllä huomaa. Oma huima kolmen kevään kokemukseni saa vahvistusta täällä vuosikymmeniä asuneilta suomalaisilta. Juu, kyllä, tämä on kylmin kenenkään muistama kevät. Hollantilaiset lehdet vahvistavat asian.

Niin että mikä mättää, häh?
Ketä se haittaisi jos tuolta yläkerrasta pantaisiin hiukan lämmintä tupaan ja siirreltäisiin noita roikkuvia, tummia tai harmaan erisävyisiä pilviä hiukan sivummalle...noin vaikka tuonne jonnekin Italian päälle...Tulisi siitä niin monelle paljon parempi mieli, lapset pääsisivät helpommalla ja niiden vanhemmat etenkin, perheissä ei tapeltaisi lain, talouselämäkin nousisi uuteen kukoistukseen kun kaikki kilvan kirmaisivat bikinikaupoille.

Vaan ei. Ei ainakaan vielä.

Tulipa vielä mieleeni että säästäkeskustelu on parhaimmillaan taidetta ja suurta viihdykettä. Parhaiten sen varmaan osaavat englantilaiset. Onhan heilläkin nimittäin mistä puhua...
Poikien koulussa olen jutustellut erään britti-äidin kanssa. Säästä mainitaan joka kerta, of course, mutta hän tekee sen aika mielenkiintoisesti eikä koskaan samalla tavalla, vaikka säätila sinänsä ei muuttuisikaan. Jostakin hän tempaisee aina uusia ilmaisuja ja uuden näkökulman, ja kuulija alkaa oikein toivoa, että huonot säät jatkuvat jotta jututkin jatkuvat yhtä mehukkaina.