PERJANTAINA mies oli vapaalla muuten vaan, ja päätimme mennä elokuviin sillä aikaa kun pojat ovat koulussa. Aamun aloitimme aamiaisella keskustassa yhdessä uudessa kahvilassa, sitten kävimme ostamassa pojille uusia vaatteita (ja mies suostui ostamaan itselleenkin pari paitaa, halleluja!) ja sitten elokuviin klo 12.00 näytökseen.

Katsoimme Da Vinci Koodin. Minä olen lukenut kirjan, mies ei. Mitä leffasta voi sanoa?...Ei se tehnyt meihin kumpaankaan sen suurempaa vaikutusta. Pidän Audrey Tautou:sta, mutta en pitänyt tässä elokuvassa. Samat sanat Jean Reno:n kohdalla. Roolihahmoista da_vinci_code_chica5.jpg\" Silas oli se joka teki edes jonkinmoisen vaikutuksen. Juuri tuollaiseksi olin hänet kirjan perusteella kuvitellutkin.

Elokuva oli mielestäni \"ihan OK\" mutta ei siis sen enempää.

Ja sitten lauantaiaamuna lähdimme ajamaan Luxemburgiin. Poikien serkulla oli \"première communion\" eli sellainen kirkollinen juhla, missä nuori otetaan kirkon jäseneksi. Eli kaste, eikä rippijuhla, vaan \"ensimmäinen ehtoollinen\" tuollaisille n. 10-vuotiaille. Raamattua on tutkittu rutkasti ennen tuota, ja vertaisin koko touhua kuitenkin rippikouluun.

Juhla oli sunnuntaina. Tilaisuus kirkossa kesti noin kaksi tuntia, ja siihen kuului paljon musiikkia ja laulua - ja tietysti raamatunlukua ja rukouksia. Omat poikani jaksoivat kaiken yllättävän hienosti, isompi vallankin. Hän seurasi laulun sanoja käsiohjelmasta, ja katseli ihmisiä.

Siellä sitten veisattuani muutamaan kertaan (niin moneen, että vieläkin soi päässä) HALLELUJA, IL EST VIVANT etc. kuulin jymyuutisen autoradiosta. Aivan toisenlainen HALLELUJA oli voittanut, ja multa pääsi autossa aivan primitiivireaktionomainen MITÄ HELVETTIÄ, ei oo TOTTA????!!!!
Hassu juttu, harmi ettemme katselleet telkasta kun kerrankin olis kuullut \"FINLAND 12 points!\" Se, mistä lapsena aina unelmoi...Nykyään se on mulle aikalailla se ja sama, mutta olihan tuo Lordin voitto todellinen yllätys.

***

Eilen käytiin ennen kotiin ajamista Metz:issä, Ranskassa kun haluttiin käydä Decathlon-urheiluliikkessä. Sieltä ostettiin koko perheelle makuupussit. Niitä tarvitaan heinäkuussa kun ajellaan pitkin ja poikin ja yövytään siellä sun täällä. Pojat ihastuivat makkuupusseihinsa niin kovin, että nukkuivat kokeeksi niissä viime yön. Oli kuulemma \"ihan erilaista\"...

***

Huomenna mieheni täyttää 34 vuotta. Vauva.
Taidan ostaa hänelle tätä:
Men_Chanel_Egoiste_Platinum.jpg\"
Ja ihan itsekkäístä syistä; hänellä oli tuota vuosia sitten ja tykkään tuoksusta kovasti.