Perjantaina olimme perillä Calais'ssa Ranska-Togo -pelin puoliajan kohdalla. Tungimme pitsaa naamariin ja toiveemme mukaan pelikin meni aivan hyvin. Ranska pelasi huonosti, mutta pääsi onneksi kuitenkin jatkoon.

Lauantaina mieheni meni siskonsa miehen (mikäs se nimitys siskon miehelle onkaan?? Käly? Lanko?) kanssa shoppailemaan. Tuliaisina GPS jotta löydämme perille minne vaan, levyjä minulle listan mukaan (mm. Oliva Ruiz (josta Maurelitakin käsittääkseni tykkää), Florent Pagny, Iggy Pop), mulle juoksuhousut (sattuivat onneksi olemaan oikeaa kokoakin!) jne. Isäntäperheeseen tuli uusi grilli, ja siinä grillattiin illalla sitä sun tätä. Sen jälkeen lähdimme ilta-auringossa nauttimaan jäätelöä rannalle. Lisää kuvia kohta...

Sunnuntaina pinkaisimme poikien kanssa uimahalliin. Siellä oli uimalakkipakko, joten oli ostettava kassalta uimalakkikin. Ei se kyllä ketään kaunista;-) pojat nauttivat kauheasti "uimisesta". Isompaa pitäisi varmaan uittaa enemmän jotta oppisi jossakin vaiheessa pulikoimaan ihan oikeasti. Täällä kotona meressä uiminen on hankalaa koska vesi on yleensä elokuulle asti aika kylmää, ja aallot ovat usein niin kovia ettei siinä rantavedessä oikein voi harjoitella uimista. Uimahalleja toki on, mutta en suostu sinne menemään yksin kahden uimataidottoman pojan kanssa...ja mies on hiukan laiskanlainen liikkumaan mihinkään. Suomeen kun tullaan niin pitääpä harjoitella uimista taas...siis isomman pojan..kyllä minä osaan uida.

Lounaan jälkeen tein vierailevana kokkina raparperipiirakan ja se meni viimeiseen muruun asti muutamassa minuutissa. Jopa perheen pupu maistoi. Kotimatkalle lähdettiin kuuden aikoihin. Matkalla totuttelimme GPS:n rouvan miellyttävään puheääneen. Vehkeessä on vielä opettelemista - minulle meinaan - mutta hyvin tuo tuntuu toimivan ja "kaiken" tietävän. Neuvoi meidät hyvään ruokapaikkaankin matkan varrella!

Sunnuntain ilouutinen saatiin illalla yhdentoista nurkilla kun saavuimme Calais'ta autolla aivan aavemaisen tyhjään Haagiin. Hollanti hävisi Portugalille jalkapallossa, ja joukkue lentää kotiin. Emme voineet välttää muutamia ilon ja riemun kiljahduksia! Kyllä me ollaan sitten ilkeää ja vahingoniloista porukkaa!! Mitähän hollantilaiset fanit mahtoivat miettiä häviön hetkellä...? Veikkaan että monet laskivat mielessään paljon olivat "turhaan panostaneet" kaikenmaailman oranssiin sälpään ja koristukseen. Hävityn pelin jälkeen joskus kahdentoista nurkilla ammuttiin vielä rakettaja ilmaan useammastakin pihasta tästä läheltä. Olivat ressukat ostaneet varmuuden vuoksi, ja hollantilainenhan on säästäväinen, hollantilainenhan ei tuhlaa. Siksi hän ampuu "voitonraketit" vaikka hädän hetkellä ilmaan...onhan se melkein kuin saisi rahat takaisin, eikö vaan?

Mitä tulee otsikkoon niin joo, laukkujen purkaminen on hyvässä alussa. Eka koneellinen pyykkiä pyörii. Kaikki vaatteet haisevat savultal, kiitos sen uuden grillin.

Ai juu, ja uusi mielenkiintoinen tuttavuus netissä on www.geoportail.fr. Se on Google Earthin kaltainen mutta paaaaljon tarkempi. Näyttää vain Ranskan - tosin nyt ei näytä mitään, sillä:


"Vous êtes incroyablement nombreux à vous connecter au Géoportail, portail des territoires et des citoyens depuis sa mise en ligne. Nous avons enregistré plusieurs millions de connexions en quelques heures. En raison de cette affluence, le site est actuellement saturé.".....eli kun useampi miljoona ihmistä yrittää samaan aikaan katsoa ko. uutuutta niin tukkoonhan tuo menee. Saas nähdä koska onnistuu. Palan halusta päästä kurkkimaan vanhoja asuintalojamme ilmastakäsin.