Pojat lähtivät juuri viimeistä kertaa kouluun. Kesäloma alkaa.
Isompi oli eilenillalla ystävänsä synttäreillä. Mieheni haki hänet kotiin sieltä, ja sanoi että poika oli ajellut kyläpaikan pihassa reteesti ilman apupyöriä. Minen ole sellaista ihmettä vielä nähnyt. Minä olen nähnyt vain sitä "ei tästä tuu mitään, ai ai aiiiii, sattuu, mää kaadun" jne. Poika ei ole juuri halunnutkaan yrittää ilman apupyöriä, emmekä me ole jaksaneet puolipakolla opettaa. Mitä järkeä siinä olisikaan?

Saas nähdä osaako hän vielä ensi kerrallakin ajaa ilman apua...
****

Huomenna on sitten tärkeä jalkapallopeli. Ranska kohtaa Portugalin. Mies on yrittänyt ottaa selvää järjestäisikö vaikka suurlähetystö jotakin...pikku puutarhakutsuja vaikka ison screenin kanssa...voisi hurrata samanmielisten kanssa. Olisi se aika kivaa. Vaan ei näytä löytyvän mitään tuollaista vaihtoehtoa. Meille ei voi kutsua suurtakaan porukkaa (ei tilaa) ja telkkakin vetelee viimeisiään...Yksi miehen työkaveri innolla järjestäisi mutta hänellä on pariviikkoinen vauva ja hollantilainen vaimo...eli ei innostuta jalkapallofanien vierailusta siinä osoitteessa!

Kyllä me vielä jotakin keksitään.
***

Tuohon uskontoaiheeseen mistä eilen kirjoitin:
Pengoin ("siivosin") vähän aikaa sitten kaappeja. Löysin pienne muovikansion, tulitikkuasiakin pienemmän. Aukaisin sen, ja siellä oli metalliset kuvat Mariasta ja Jeesuksesta, ja toisessa kuvassa oli Notre Dame de Lourdes. Muovitaskussa on pieni paperi jossa lukee:

Je suis catholique. En cas d'accident veulliz appeler un Prêtre. (Olen katolinen. Onnettomuuden sattuessa kutsukaa pappi).

Toisella puolella melkein sama italiaksi: Sono cattolico. In caso di incidente  o di malattia desidero un Sacerdote. (Nyt puhutaan lisäksi sairastapauksestakin.)

Ja alla mieheni nimi ja silloinen kesäpaikan osoite (siinä on lähellä Lourdes) hänen äitinsä käsialalla täytettynä.

Tuo kortti on aika liikuttava. En oikein osaa selittää miksi.
Siitä tuli kuitenkin mieleen, että onnettomuustilanteessa voisi tällaisen kortin (ja papin..) lisäksi olla hyvä olla tällainen paperi josta Maurelita kirjoittaa.
***
Ai juu sitähän mun vielä piti, että suosittelen kaikille kahvin ja kaakaon ystäville seuraavanlaista aamujuomaa:
vahvaa kahvia ja sekaan puolet kaakaojuomaa...mää tuikkaan tollasta Chocomeliä...Nutricia-chocomel-1L.jpgei sitä kyllä taida Suomessa olla kun taitaa olla hollantilaista. Mutta voihan sitä sekoittaa mitä vaan kaakaojauhetta maitoon.