Minusta tulee opiskelija. Noooh, ihan vaan ranskan kurssille menen alkaen 23.9. Kestää melkein joulukuun loppuun asti. Kävin tason selvittämiseksi testeissä tänään. Tulokset olivat - kuten arvasinkin - aika "erikoiset". Ensin sain nivaskan paperia missä oli kirjallisia tehtäviä. Ne vaikeutuivat sivu sivulta, ja ohjeeksi sain lopettaa heti kun tuntuu ettei tiedä. Minusta ne olivat helppoja, tein kaikki tehtävät loppuun asti ja ne menivät liki kaikki oikein.

Mutta mutta...sitten piti itse kirjottaa....aapuvaa...aivan surkea esitys!

Seuraavaksi juttelin yhden opetteajan kanssa. Keskustelu sujui paremmin kuin kirjoitus - luojan kiitos - mutta oli todella kankeaa. Sehän se minun ongelmani onkin; en ole tottunut puhumaan ranskaa (ja vielä vähemmän kirjoittamaan). Kerroin että luen kirjoja ja lehtiä, tajuan niistä melkein kaiken (en ehkä  mitään hankalaa sanastoa), seuraan päivittäin ranskalaista tv:tä ilman mitään ongelmia, samoin elokuvia, musiikkia...

Opettaja raapi päätään kun mietti mille tasolle minut laittaisi. Olen hiukan sellainen "toisaalta ja toisaalta" -tapaus. No, sopiva ryhmä löytyi. Jos kaikki menee hyvin opin kielioppia tajutakseni miksi niin ja miksi näin, opin varmasti parantamaan kirjoitustani ja - mikä tärkeintä - alan luottaa itseeni paremmin keskustelijana.

Kirjat ostin jo ja ne vaikuttavat ihan mielenkiintoiselta. Toivottavasti saan rahalle vastinetta!