Eilinen oli lämmin, kostea päivä. Iltapäivällä lähdimme rantaan. Oli laskuvesi, joten uimataidottomien poikiemmekin oli helppo pulikoida. Matalaa rantaa riittää pitkään, eivätkä aallotkaan kiusanneet eilen pahemmin.

Näimme jotakin ihan uutta; rantavedestä löytyi ensin yksi, sitten toinen, sitten vaikka kuinka monta...meritähteä. Ne olivat eläviä, vaalean oransseja, kauniita eri kokoisia. En ole täällä niitä nähnyt ennen. Suurin oli aikuisen kämmenen kokoinen, pienin olisi mahtunut tulitikkuaskiin. Pidin niitä kämmellä koska halusin tietää miltä elävä meritähti tuntuu. Toinen puoli on karhea (paitsi niillä aivan pienillä) ja toisella puolella on kuin pieniä imukuppeja, joilla tähdet hädissään tarttuivat sormiin kiinni.

Veimme kaikki löytämämme tähdet syvemmälle, etteivät ne liiskaudu tai tyhmät koirat syö tai jotakin.

Rantavedessä oli myös tavanomaista enemmän meduusoja. Yksi oli sinisävyinen, aika voimakkaasti vielä. Aikaisemmin näkemäni ovat olleet sellaisia läpikuultavia, kirkkaita. Tuon meduusan alapuolella oli kuollut, pieni taskurapu. Syövätkö meduusat niitä, vai oliko rapu yrittänyt hyökätä itseään viisi kertaa suuremman meduusan kimppuun????

Rantaelämä maistui muutaman tunnin ajan. Iltakuudelta palasimme kotiin, ja olin jotenkin niin väsynyt että nukahdin puolivahingossa. Heräsin vielä pariksi tunniksi, mutta äsken kun heräsin huomasin nukkuneeni päiväpeiton päällä - päivävaatteissa.

Mutta erittäin sikeästi. Taisi uni tulla tarpeeseen.