241859.jpg241858.jpg

Niin siis tota...nyt kävi taas niin että tuli
heräteostoksia. Kahdet aivan ihanat kengät. Tai siis
minusta ihanat ja jalkaani sopivat. Ja onneksi alennettu
hinta molemmissa, joten löytämisen riemu oli kaksinkertainen siinäkin suhteessa.

++++

Ja sitten muita viikonlopun tapahtumia:

Perjantaina kiertelin kauppoja sillä aikaa kun mies oli kolmen pojan (omamme ja serkku) kanssa elokuvissa. Täydensin varastoja, sillä mm. meikkivoide, kaikki puhdistustuotteet jne. olivat loppu samaan aikaan. Ja sitten löytyivät nuo kengät...

Ai juu, MUOKKAUS, unohdin kertoa että kävin myös kirpparilla.
Sattumien summasta olin siellä 5-vuotiaani kanssa, joten
tarjonnan tutkailu ei ollut ihan sitä mitä toivoin. Löysin kuitenkin kaiken tämän.

Lauantaina pojat jäivät tätinsä luo ja lähdin mieheni ja tämän siskon miehen kanssa käymään Lille'ssä. Fnac:ista ostimme dvd-leffoja ja minä ostin vihdoin Charlotte Gainsbourgin levyn. Himoitsemaani Kieslowski-boxia ei ollut (murrrr!), joten ostin vain La Double Vie de Veronique -elokuvan. Kolme väriä toivon saavani joskus myöhemmin.

Paluumatkalla ostimme Decathlonista pienemmälle pojalle (käytetyn)  pyörän ja minä ostin käytetyn stepperin 80 sentillä;-)

Sunnuntaina juhlimme pojan synttäreitä, söimme paljon suklaakakkua, pojat ajelivat pyörillä, kävimme rannalla jne.

Maanantain olimme serkun lapsenvahteina sillä vanhempansa olivat töissä. Pelattiin lasten Monopolya ja sen sellaista.

Oikein kiva reissu, taas kerran!

+++

Calais on aika mielenkiintoinen paikka monessa suhteessa. Itse kaupunkia en pidä ollenkaan kauniina, pikemminkin se on aika "kurja" ja likaisen oloinen, eikä edes mitenkään kaunilla tavalla. Kanaali yli (tai ali...) Englannista tulee kaupunkiin valtavasti turisteja ostamaan mm. aivan tavallisia elintarvikkeita. Laivareissu on lyhyt ja halpa, ja autolla pääsee myös kanaalissa olevaa tunnelia suht edullisesti. Ruoka on paljon halvempaa kuin Englannissa (ja alkoholi etenkin...) ja valikoimat loistavat. Esim. yhdessä valtavassa ostoskeskuksessa kuulee englantia liki enemmän kuin ranskaa! Monet kaupat myös mainostavat englanniksi ja ostoskeskuksissa on "englantilaistyyppisiä" pubeja ja englantilaista aamiaista tarjoillaan hiukan siellä sun täällä. Hyvin ovat oivaltaneet että enkut tuovat paljon rahaa - heistä kannattaa pitää hyvä huoli;-)!

Englannin läheisyys aiheuttaa toisenlaistakin liikettä kuin vain shoppailuturismia: kanaalin yli havittelevat monet varsinkin Afrikasta laittomasti Ranskaan asti päässeet pakolaiset. Mieheni sisko perheineen asuu aivan sataman tuntumassa. Heidän talonsa edessä on kirkko, jonka portailla ja edessä nukkuu joka yö valtavasti pakolaisia kuka mihinkin kääriytyneenä. Talon takana, noin 150 metrin päässä on paikka, missä joku järjestö tarjoaa pakolaisille ruokaa ja tuo joskus jotain puhdasta päällepantavaa jne. Ja herra siunaa miten paljon siellä makaa kansaa paskaisilla patjoilla, likaisissa vaatteissa, muovikassien ja muiden roskien keskellä.

Yöllä saattaa kuulla kuinka peltipönttöjä rummutetaan ja miehet laulavat, pimeällä sataman tuntumassa kulkee kaulaliinoihin ja pipoihin kääriytyneitä mustia miehiä. Yrittävät etsiä rekkoja joiden kyytiin tavalla tai toisella voisi ujuttautua päästäkseen Englantiin. Kerran näin ohjelman missä näytettiin miten mm. rekkojen alapuolelta (siis alta, sieltä missä on pakoputket jne.) löytyy usein tarkastuksissa ihmisiä, jotka tekevät mitä vain jotta matka jatkuisi. En tiedä kuinka moni onnistuu kanaalin ylityksessään, mutta tarjokkaita näyttää ainakin olevan aivan helvatusti.