3700224307073.gif
Kieslowski-boxi, missä on Trois colours
(Bleu, Blanc, Rouge) ja La Double Vie de Véronique.
Kaikki ihanuudet samassa.

Tuo olis kyllä...

*

Minusta tuntuu nykyään että on aina perjantai. Ei se kyllä haittaa, se vain todistaa sen että syksyisin aika minusta ravaa paljon nopeammin kuin muuten. Eipä ehdi pitkästyä. Eilisen käytin sirkuslippujen metsästykseen mutten edes saanut niitä. Kaikki alkoi huonosti: bussi lähti yht’äkkiä kurvaamaan jotain ihme reittiä, eikä kuski tietysti sano mitään. Ei ne täälläkään puhu...Kysyin että mihinkäs nyt, etkö ajakaan keskustaan? Ei kuulemma aja, tietöiden takia ei pääse. Seuraavaksi ajaa rautatieasemalle, eikä päästä ketään ulos ennen sitä (!). Ei kuulemma "voi" pysähtyä.

Siinä sitten ajeltiin rautatieasemalle, mistä minun piti kävellä takaisin päin aikas matka päästäkseni lippuja myyvään (kuten vielä luulin) toimistoon. Jalassa oli - kuinkas muuten - korkeimmat omistamani kengät. Kävelyä ei voinut ottaa siis edes urheilun kannalta.

Ja sitten lippuja ostamaan.
"Ei niitä myydä täällä".
Jaaha. Ovat kuitenkin teidän sivuillanne.
"Eivät ole".
Vaan kun ovat, näytänkö?
"Ai juu, niin ovatkin, mutta emme ne niitä myy.PItää soittaa tuollaiseen numeroon, tai ostaa sirkuksen portilta".
Niin, ja maksaa f...ing much roikkuessaan siellä linjalla..vaikkei se tietty teidän vika ole...näkemiin.

*

Seison bussipysäkillä. Piti kävellä taas aikansa että pääsi sellaiselle pysäkille mistä bussi ottaa kyytiin paluusuunnassa.
Joku auto pysähtyy ja ikkuna ruuvataan alas.
"Graah graah graah??!!!" (mies puhuu hollantia käskevällä äänellä)
Anteeksi, en puhu hollantia.
"Time???"
No idea...

Jos multa kysytään kelloa tuollaisella sävyllä ja huudetaan kuin koiralle, niin saapi olla aika varma etten tiedä.

*
Ostin eilen huulipunan. Myyjä oli mallia "tyrkky", ja hän muisti kysyä moneen kertaan tarvitsenko vielä jotakin, tai entä mitä muuta tarvitsen. Meinasin jo sanoa että onko ymmärryksessä vikaa..että kun asiakas sanoo että nyt ei rahat riitä (jukolauta) ostamaan muuta (vaikka mieli tekis) niin anti olla, nyt vain tämä huulimaali, pliis...niin sitten vaan pitää kertoa miten Lancôme on miinus 20 pros. ja Clinique toisaalta miinus 15...ja kasvohoitojakin he tekevät takahuoneessa.

Sitten hän kuitenkin päätti antaa voidenäytteitä Lancôomen tuotteista...jos vaikka muutan mieleni...tarjous voimassa loppuviikon...
Huomaavaisesti antoi voiteen, missä on maininta
"1ers signes de l’âge"
"First signs of ageing".

Olishan sieltä voinut tulla vaikka
"Pour les rides profondes"
"For deep wrinkles"

*

Sain äsken 3 miespuolista henkilöä ovesta ulos.
Nyt juon kahvin (tee meni jo aikaisemmin leivän kanssa) ja kerään kamani kuntosalia varten. Sitten klo 11.15 meille tulee siivooja, ja sitten klo 12.30 on ranskanläksyjen aika.

Ja kyllä, tuo siivoja olen minä.