Täällä Hollannissakin voi näköjään nyt nähdä elokuvan Paha maa, josta on tullut Frozen land. Suositteletteko? Olen sen verran juntti että minua aina ulkomailla kiinnostaa miten ihmiset suhtautuvat ja reagoivat suomalaisiin elokuviin..nauravatko "oikeissa" paikoissa (ts. samoissa paikoissa kuin minä ITSE...) jne. Jotain Kaurismäkiä kävin muinoin Ranskassa katsomassa ja olin haljeta ylpeydestä kun kansa taputti ja hurrasi ja jotkut seisoivat pitkään suu auki esityksen jälkeen taputtamassa. Ihan oikeasti. Ja pitkin elokuvaa tuli sellaisia mukavia naurunpurskahduksia ("oikeissa" paikoissa!) ja elokuvan jälkeen ihmiset puhuivat innostuneena toistensa kanssa leffan tapahtumista.

****

Mies pukee tuolla pukua päälleen. On sopinut työkavereittensa kanssa tälle päivälle "Konsulttipukeutumispäivän". Pilkkaavat siis aivan avoimesti firmassaan pyöriviä konsultteja, jotka ovat kuulemma aina puku tiukasti päällä ja kovat kaulassa. Sanoin etten tajua mikä hemmetin idea tämä on...

Kun asuimme vielä Ranskassa mies oli joka päivä puku päällä töissä, yleensä krakan kanssa. Ainakin oli suorat housut ja pikkutakki. Se oli selviö, josta ei poikettu kuin ehkä joskus perjantaisin. Hollantiin muutettuamme mies saikin tottua uudenlaiseen työpaikkapukeutumiseen; farkkuja, t-paitoja, tennareita - mitä vaan. Toki niitä pukujakin, mutta vain niillä jotka ne omakseen tuntevat ja jotka eivät pukua käyttäessään pukeudu "työasuun" ulkoa tulevan pakon vuoksi.

Eli nyt sitten heitetään päiväksi villapaita nurkkaan ja mennään töihin taas sanoisinko fiksun näköisenä! Jaahas, krakakin sentään vielä löytyi...Kyllä se perkule vie puku miehen tekee, pakko myöntää;-)

***

Haluan panna kuvan tämän hetken suosikkirannekorustani.
Siitä tulee mieleeni oliivit ja munakoisot. Hiplaan sitä
jatkuvasti.

253698.jpg

edit edit edit....
lisäsin tuonne Minä en voi koskaan oppia kuvan siitä
pienestä kirjoitusvihreestä joka meinasi kaataa
talon pari päivää sitten.
Huomaatte että turvallisuutenne on lopultakin
hyvin pienestä kiinni.