Ihan alkuun pari kuvaa uudesta ompelukonekaunokaisestani. Gazelle, olkaa hyvät!
323459.jpg

323458.jpg


Eilen alettin syödä joskus kahdeksan nurkilla. Alkukeitoksi tekemäni tuorehernekeitto (josta jo eilen kirjoitin) oli erityisen maistuvaa! Suosittelen. Ohje lähtee täältä jos joku haluaa. Keiton kanssa suositellaan kuohuvaa juomaksi (ja siihen sekaankin tulee shampanjaa) joten ensimmäinen malja uuden vuoden kunniaksi otettiin heti ruokailun alussa.

323461.jpg


Sitten maisteltiin ostereita ja lohta, carpacciota ja naudan kylmää paahtopaistia. Kastikkeeseen nappasin ohjeen Sikke Sumarin keittokirjasta ja oli muuten hyvää! Söimme vielä sellaisia pieniä piiraita ja sitten oli maha niiltä osin täynnä. Pöytään jäi kuitenkin kaikenlaista pikkunaposteltavaa ja tein myös hummusta suolakeksien päälle.

323460.jpg
Suklaata napsittiin pitkin iltaa, mm. tällaista:

323462.jpg

Pojat leikkivät tähtisadetikuilla, tanssailtiin, katseltiin ilotulituksia jne. Isompi poika valvoi kanssamme puoli kahteen! Yhdeltä alkoi auto palaa kadun toiselle puolella ja sitä piti tietysti katselle parvekkeelta. Palomiehiltä meni muuten 20 min. tulla. Poliisit tulivat heti, muttei niistä tietysti sammutuksessa paljon iloa ollut. Tuli näytti jo tarttuvan läheisiin muihinkin autoihin ja puihin, mutta ei onneksi...

323465.jpg

323467.jpg

323463.jpg

Tulipalo oli luultavasti vahinko, sillä tuosta kadunkulmasta lähetettiin koko ilta tosi suuria paukkuja. Ylipäätään pauke ja tulitus oli taas aikaisempien vuosien tapaan aivan yletöntä. Savu tuli sisällekin vaikka ikkunat olivat kiinni. Meteli oli kova joten väännettiin vaan musiikkia kovemmalle hyvällä omatunnolla;-)
Kahden aikoihin tulitus alkoi hiipua, mutta viidelta heräsin vielä jonkun saratuleen talon toisella puolella.

Kahden jälkeen painuin nukkumaan, mies jäi vielä katsomaan tv:tä. Tänä aamuna nukuimme kaikki kymmeneen, ja sitten katsottiin yksi filmi. Päivä lähti mukavasti käyntiin, eikä ihmeekseni väsymys tai edes päänsärky vaivannut.

Se kansanuinti muuten oli peruttu sääolosuhteiden takia. Ulkona olikin tänään karsea tuuli (=isot aallot) ja raesade. Ei sillä että olisin hinkunut uimaan.