Jatkoa edelliselle postaukselle edelleen kirjasta Tyylikkäästi höyhensaarille (1945).

"Herrasmies valmistelee levollemenoaan asettaen housunsa ja takkinsa ripustimelle. Kun tämä on tapahtunut, seuraa kaksi vaarallista minuuttia, jolloin häntä ei saa nähdä, koksa hän silloin on alushoususillaan. Lyhyet voi vielä sietää, mutta jos alushousut ovat pitkät, tulee hänen muistaa, että pitkiin alushousuihin pukeutunut mies voi tappaa parhaimmassakin naisessa, jonka täytyy kokea moinen näky, jaloimmat ominaisuudet."

Kyllä se tiedettiin jo tuolloin...

"Riisuttuaan alushousut hän vetää salamannopeasti ylleen yöpuvun  housut, sillä jos alushoususillaan oleva mies on kaamea nähdä, on ainoastaan pieneen ihopaitaan pukeutunut mies kerrassaan naurettava.
Pukeuduttuaan yöpukunsa housuihin mies menee kylpyhuoneen tai yleensä sinne, missä hänen iltapesunsa tapahtu. Silloin hän riisuu housunsa muiden vielä riisumatta olevien vaatekappaleiden kanssa ja peseytyy. On väitetty, että eräät herrasmiehet siirtävät iltapesun aamuun. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä siinä tapauksessa he eivät ole herrasmiehiä."

Otsikon "Pientä näpertelyä" alta opimme seuraavaa:

"Kun herrasmies on peseytynyt, pessyt hampaansa ja siloitellut tukkansa hän on valmis käymään levolle. Hän pukee taas yöpuvun housut jalkaansa, niinikään takin ja sen jälkeen hän voi vaikka seistä päällään vuoteessa. Monet lykkäävät tätä ilonhetkeä tuonnemmaksi, pukeutuvat yönuttuun sekä kiertävät tyytyväisinä makuuhuoneessa ja näpertelevät. Näpertelemistä voi olla monenlaista - pientä esineiden järjestelemistä, vilkaisemista sanomalehteen tai johonkin kuvalehteen, uutimien oikomista, lämpöjohdon sulkemista tai vaikkapa pastillien syömistä."

Onko teidän kodissanne näpertelijä?