Mikä ihana, hiljainen aamuhetki! Herään nykyään lauantaisin ennen seitsemää (vaikka ranskan tunnille pitää lähteä vasta klo 9.10) aivan vain siksi, että saan olla hetken hiljaisessa kodissa. Keittelen rauhassa teetä, syön aamiaisten, luen kirjaa tai lehtiä...keittelen sitten vielä kahvia, katson aamuteeveetä.
Jonkun mielestä on kidustusta herätä näin aikaisin, minä nautin niin paljon hiljaisuudesta, ettei herääminen siihen verrattuna ole yhtään mikään hinta.

Eikä tänä aamuna kyllä fysiikan lakien mukaan voisikaan nukuttaa...olen nukkunut nimittäin hiukan yli kahdeksasta alkaen. Menin syötyäni sängylle makaamaan, "kirjaa lukemaan"...ja heräsin siis äsken samoissa vaatteissa, varmaan samassa asennossakin, kirja vierelläni. Mies oli pannut sentään peiton päälleni. Eli kaikesta päätellen kaipasin unta. Nyt sitä on saatu, kiitos!

Eläinmaailman asioihin: talomme takana on pieni kanavanpätkä ja pari lampea. Niissä on paljon joutsenia, jotka ovat täysin urbaaneja. Ne eivät tyydy kellumaan rutakossaan (no, en tyytyisi siihen itsekään!) vaan varsinkin näin keväällä marssivat katujen yli muille maille makailemaan. Nyt suosiossa vaikuttaa olevan yksi tienristeyksen väliin jäänyt ruoholäikkä, missä kasvaa kauniita sinisiä ja valkoisia krookuksia. Eilen yksi joutsenpariskunta taas ylväästi käveli oman aikansa ottaen kadun yli....kuin "käsi kädessä" vierekkäin, isompi hiukan edellä (uros?) ja kuin suojaten toisen (naaras?) kulkua. Autot joutuivat pysähtymään molemmista suunnista ja joutsenilla ei todellakaan näyttänyt olevan kiire...verkkaisesti kulkivat, autojonot kasvoivat (hyvä hyvä, se on ihan oikein!)ja varmaan siellä jo moni kuski hikeentyi. Hollantilaiset kuskit hikeentyvät aika helposti muutenkin.

Kun joutsenen mittakaavaan (ja ihmisenkin, kyllä vaan) suuri tie oli turvallisesti ylitetty, ne kävivät makaamaan ruoholle. Pakko sanoa että näky oli hieman epätodellinen. Kuin kaksi muoviankkaa, suurta sellaista, kukkien keskellä kahden vilkkaan tien välissä.

Mutta he tuntuivat viihtyvän. Siitä on todisteena sekin, että tuo oli jo kolmas peräkkäinen päivä kun näin ne siellä. Tienylitys oli kuitenkin suurta herkkua katsella;-)

Nyt teen keittoon....

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
Olkaa kilttejä toisillenne ja eläimille.