Soisin pääsiäisen olevan hiukan "juhlitumpi" pyhä kuin se on, noin keskimäärin. Miksi kaikki keskittyvät jouluun, kysyy epätietoinen? Sitä pidetään kirkkovuoden tärkeimpänä juhlana, vaikka ainakin ennen Suomessakin nimenomaan pääsiäinen oli se tärkein ja suurin. Suomessa on edelleenkin jännä sekoitus itäisiä ja läntisiä tapoja viettää pääsiäistä. Vaikkapa pääsiäiskokkojen polttaminen on mielestäni jännä juttu, jonka toivoisi jatkuvan.

Monen mielestä pääsiäinen on raskasmielinen ja surullinen juttu. Melankolinen ja tylsäkin. Olisikohan se seurausta siitä, että Suomessa lähinnä keskitytään pitkäperjantain ristilläriippumisen murehtimiseen - kun taas vaikkapa katolilaisille tämä on täysin normaali työpäivä ja pääsiäisen tärkein hetki onkin 1. ja 2. pääsiäispäivä, jolloin voi iloita ylösnousemuksesta. Pääsiäinen on siis joko "surumielinen" tai "iloinen" juhla riippuen siitä miten sitä katsoo, mihin keskittyy.

117865.jpg

(Kuvassa pieni "tasku-Jeesus" jonka tein viime
heinäkuussa. Rasian kannessa on toisella puolella kuva
ristillä roikkumisesta ja toisella puolella kuva ylösnousemuksesta.)

117866.jpg

Jos ei välitä pääsiäisen uskonnollisesta puolesta niin voihan sitä ottaa pyhät suurena kevääntulemisen juhlana. Tiput ja puput esiin, sano.

Ja jokainen tilaisuus tehdä ja tarjota hyviä ruokia ja juomia kannattaa mielestäni käyttää. Eikä ole pakko tehdä lammasta, ellei siitä pidä...

***

Me lähdemme vielä tänä iltana kunhan mies tulee töistä Calais'hin poikien serkun luokse. Brysselistä on kuulunut sen verran, että he ilmoittivat haluavansa palkata mieheni ja antavat tarjouksensa joko tänään tai viimeistään tiistaina. Jännittävää nähdä millainen se on.
Uskon, että muutto on edessä, mutta siitä huolimatta ilmoittauduin vielä seuraavalle tasolle opiskelemaan ranskaa. Kurssi päättyy 14.7, Ranskan kansallispäivänä. Pojilla on koulua vielä 4.7 asti kuitenkin täällä Haagissa, joten enköhän minä ainakin täällä ole silloin vielä;-)

***

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!
Keskittykää haluamaanne puoleen...
(ja muistakaa syödä suklaata.)