Eilen oltiin rannalla poikien ja yhden suomalaisäidin (ja kaksi lastaan) kanssa. Oli oikein kiva päivä! Aurinko paistoi hienosti ja tuuli onneksi sen verran, ettei hiekalla tullut tuskainen olo. Lapset leikkivät vesirajassa ja suosikkileluiksi osoittautuivat kuolleet meduusat. Mun pienempi olisi väkisin halunnut tuoda yhden kotiinkin, mutta tyhmä äiti kielsi.

Illalla seurasin miehen kanssa Sarkozyn ja Royalin "kaksintaistelua" Ranskan tv:ssä. Kaksi tuntia ja 40 minuuttia poliittista kädenvääntöä - pankaa paremmaksi. Todella mielenkiintoinen keskustelu. Odotan sunnuntaita ja vaaleja. Hiukan pelottaa mutta eihän sitä tiedä...jospa muitakin pelottaa sen verran, että (mielestäni) kahdesta huonosta vaihtoehdosta sittenkin parempi (Royal) tulisi valituksi. Hän ei ole HUONO vaihtoehto, mutta Bayrou olisi ollut parempi. Mieheni sanoikin että hänen on nyt hiukan vaikea mennä äänestämään kumpaakaan. "Kuin valitsisi ruton ja koleran väliltä", hän luonnehti.

Poikien tulevaa koulua ei olla edelleenkään päätetty. Ranskalainen koulu on ajatuksissamme edelleen sellaisena "tuttuna ja turvallisena" vaihtoehtona. Tiedämme tarkalleen mitä odottaa siltä koululta, olemme jopa nähneet sen, ei tulisi varmaan yllätyksiä. Mutta vaikka ranskalaiskoulu sai keskustelussamme taas eilen lisäpointteja, ei päätöstä edelleenkään siis olla tehty. Sen tekeminen ei ole vaikeaa siksi, että olisimme keskenämme eri mieltä kuin Sarkozy ja Royal. Ongelmamme on se, ettemme kohta ole enää mitään mieltä kumpikaan. Lukuisat vaihtoehdot ja asioiden eri puolet tuovat oman lisänsä päätöksentekoon. Ja kun kouluasia ei ole ollenkaan ainut päätettävä juttu, minkä tämä muutto tuo mukanaan....

Muutto, joka on kuitenkin erittäin tervetullut!