Olen ollut kummallisen monta päivää kirjoittamatta. Lauantaina ranskantunnilla tehtiin "huvin vuoksi" (opettajan ilmaisu) kahden ja puolen tunnin ajan kielitestiä. Sain lauantaiaamun nuutumuksesta huolimatta kolmea pistettä vaille täydet, mikä antoi taas uskoa siihen että kyllä minä osaan. Lauantai-ilta oli vallan leppoisa. Olin 10 muun suomalaisnaisen kanssa Scheveningen-rannassa kivassa rantaravintolassa hiekalla. Kotiin tulin kahden nurkilla taksikuskin kyydillä. Mies "ei löytänyt" osoitettamme..mutta kaikesta näin että kunhan kusaisi ulkomaanpelleltä lisäliksaa. Ei tänne ole mitään ongelmia löytää, etenkin kun kerroin mistä pitää kääntyä. Hän vaan perusteli että ajoi niin kovaa ettei voinut kääntyä..ja sitten piti vetää piiiiitkä lenkki jotta päästiin perille. Piruako tuollaisessakin tilanteessa voi tehdä? Gorillan kokoinen ja näköinen kuski, itse matkassa yksin? Homma meni kuten hän oli laskenutkin - minä maksoin liikaa ja painuin kotiin.

Sunnuntain olimme kaikki koko päivän kotona. Sadekausi on näköjään alkanut taas. Eilinen maanantai oli täällä helluntain takia vapaa niin koulusta kuin miehen työpaikaltakin. Kävimme rakennustarvikekaupassa (jotka ovat yleensä aina tällaisina pyhinä auki) ja ostin maalia. Parvekkeella vetelin ensimmäisen kerroksen pieneen pulpettiin, jonka eräs ystävällinen suomalaisnainen minulle antoi viime viikolla. Pulpetti oli ollut vaaleankeltaiseksi maalattu, mutta hän oli raaputtanut suurimman osan maalista jo pois. Mietin raaputanko loput ja pidän sen puun värisenä, mutta lopulta tulin siihen tulokseen että raaputan - ja maalaan uuden, kauniin värin. Samalla värillä aion maalata meidän toisenkin pulpetin.

Maalausinnossani tartuin eilen moneen pikkutavaraankin, joten nyt on monennäköistä purkkia ja purnukkaa maalattuna tuolla uudella maalilla. Maalaaminen on rentouttavaa! Ajatukset kulkevat kuin itsestään ja uusia ideoita syntyy kuin salaa samaan tahtiin kun näkee värin vaihtuvan pinnalla.

Pienempi poika jää tänään kotiin. Hän on ollut koko viikonlopun kuumeessa ja maha hiukan ripulilla. Totta puhuen kuumetta ei enää tänään ole, mutta maha on sen verran huonona etten raski häntä laittaa kouluun. Isoveli valittelee että on epäreilua tällainen...Muistutan että varmaan mieluummin olet terve kuin sairaana!

Sade jatkuu. Lämpötila on ankeat 12. Kohta painun parvekkeelle maalaamaan, ellen sitten kanna pulpettia sisälle ja maalaa täällä.