Viikonloppu meni että hujahti. Olemme lähinnä tuijottaneet tietokoneen ruutua uutta kotia etsien, muutton liittyviä paperitöitä tehden jne. Minua vaivaa huono omatunto siitä, että aikamme ei riitä pojille kovin paljon juuri nyt. Olen yrittänyt selittää miksi isä/äiti istuu niin paljon koneella, miksi ei nyt juuri voida lähteä sinne tai tänne..mutta eiväthän nuo ihan täysin tietysti voi ymmärtää ettei mihinkään muuteta ihan noin vaan. Kamat autoon ja menoks. (Valitettavasti se ei mene noin.)

Mutta niin kiire minulla ei ole koskaan, etten ehtisi tehdä pientä kierrosta kirpparilla. Löysin lauantaina tämän:
602366.jpg
Ei mitään antiikia todellakaan, ei edes kauhean vanha tavara..mutta kaunis, hyvin tehty ja sille on meillä käyttöä. Se riittää. Lisätään vielä halpa hinta (2,50€ laudasta ja nappulat sain kaupan päälle koska laatikosta oli pudonnut hinta, eikä kierrätyskeskuksen myyjä keksinyt sille mitään hintaa...) ja se riemu, että sain hingata tämän puhtaaksi!
En muuta tekisikään kuin puhdistaisi, kunnostaisi ja korjaisi vanhoja tavaroita...tuosta laudasta aion tehdä vielä ehomman käsittelemällä pinnan uudelleen kunnolla kiiltäväksi.

Meidän kahdeksanvuotiaamme tykkää shakista. Hän on siinä jo aika hyvä, ja kertoi että haluaisi liittyä johonkin shakkikerhoon. Lupasin etsiä sellaista uudesta kotikaupungista. Ranskalaisessa koulussa voi sellainen olla - täällä Haagissakin koulussa on kaikenlaisia kerhoja.

Koulusta sitten sellainen uutinen, että saimme tietää että poikien luokkatasoilla on jonotuslista...Tiesin, että tuollaisissa kouluissa usein on enemmän tulijoita kuin paikkoja, mutten arvannut että niin voi olla tässäkin koulussa, kun se on niin valtavan suuri. Mutta tänään sain vastauksen pyydettyäni ilmoittautumispapereita. Paperit tulivat ja maininta jonotuslistasta siinä mukana. Toki poikamme ovat hyvillä sijoilla koska täyttävät "etuajo-oikeuden" säännöt; Ranskan kansallisuus, sisarus samassa koulussa (siis molemmat hakevat samaan), tällä hetkellä ranskalaisen koulun oppilaita). Mutta kuinka pitkä on lista..? Se on seuraava selvitettävä asia. "Mukava" juttu on myös se, että päästäkseen jonotuslistalle (tai siis ylipäätään jättääksen ilmoittautumisen) täytyy maksaa 180 euroa per naama. Sitä rahaa ei saa takaisin, vaikkei paikkaa löytyisikään. Aivan yleinen käytäntö, mikä tähtää siihen, että paikkoja ei muuten vain varailtaisi. Sitäkin kun tapahtuu suht paljon, että vanhemmat ilmoittavat lapsensa useamman koulun jonotuslistoille jotta voivat olla varmoja heidän pääsystään "ainakin johonkin".

Ei tässä voi muuta kuin tehdä käsillään jotain jotta aivot saavat välillä levätä!