Hei kaikki! Kirjoitan teille täältä työsiirtolasta. Tahti on ollut kova; eilen maalasin toisen kerroksen pikkupulpettiin, ensimmäisen kerroksen isompaan pulpettiin, toisen kerroksen pieneen tuoliin ja lisäksi maalasin lukemattoman määrän pikkuesineitä. Niitä on mm. peltipurkit, kaksi koria, liitutaulujen reunukset, muistitaulun reunukset. Ja vielä paljon muutakin on, en vain uupumukselta jaksa muistaa.

Sää täällä siirtolassa on ollut heikonlainen. Eilinen ei sallinut edes ulkonamaalaamista. Työt piti kantaa siirtolan sisätiloihin. Muovit levitettiin lattioille ja siinä sitten maalasin, miten kuten pystyin. Tämä päivä näyttäisi valkenevan aurinkoisena, mikä saattaa mahdollistaa työni loppuunsaattamisen siirtolarakennuksen terassilla.

Työtahti täällä on kova. Sen saa tosin itse määrätä. Kahvitaukoja saa pitää, mutta ei liikaa. Kaikki auttavat kaikkia. Eilen minua auttoi pieni viisivuotias poika, joka asuu täällä siirtolassa. Hän ei ollut koulussa sairauden vuoksi, mutta maalasi silti hiukan.

Uskon että tänään saan työni päätökseen. Maalia on jäljellä kuitenkin yli puoli purkkia, joten pitää varmaankin keksiä joku kohde sille. Tervehdin teitä kaikkia täältä työsiirtolasta, jonne totisesti toivon pääseväni toistekin. Pistän vielä kuvankin. On siinä työsarkaa. Tässä vain pieni osa.
623902.jpg
Totisesti, käsillätekeminen on niin terveellistä mielelle.