Kun olin lapsi vietimme useita kesiä Yyterissä. Vuokrasimme hiekalla olevia pieniä puumökkejä. Viivyimme pari, kolmekin viikkoa kerrallaan. Mökeissä oli harva lautalattia, josta saattoi lakaista harjalla hiekan pois. Siellä oli kaksi (vai kolme?) yksinkertaista sänkyä, pöytä ja tuolit. Keittokatos oli vähän matkan päässä. Päivät menivät hiekassa ja meressä, muistan kuunnelleeni myös paljon kuunnelmia radiosta. Usein syötiin keitettyjä perunoita, munakokkelia ja nöttköttiä.
677648.jpg
Nivea on aina kuulunut elämääni. Rakastan sen tuoksua. Siitä tulee mm. mieleen tällaiset lapsuuden kesät. Kuvan kangas on äidin vanha kylpytakkikangas. Hän piti sitä Yyterissä aina rannalla kun palaminen (tai tuuli!) alkoi haitata. Myöhemmin siitä tehtiin pieniä pyykeitä. Minulla on tuo yksi, ja sen katsominen ja koskeminen vie minut heti Yyteriin hiekalle makaamaan. Muistan että kun kangas oli vielä kylpytakki siinä oli huppu ja vetoketjussa rengas.

Nivea on oiva rasva! Se on edullista, toimivaa ja kuten sanottu..se tuoksu. En väitä etten tule toimeen ilman sitä, mutta sen sanon etten halua olla ilman sitä.

Myöhemmin Göteborgissa...
Olin tavannut juuri tulevan mieheni. Oltiin siinä pisteessä että vietin aikaa paljon hänen asunnollaan. Tirkuin ääneen sitä että parikymppinen (hän oli juuri täyttänyt 23) mies kulkee kylpytakissa ja tohveleissa. Minusta se oli jotenkin älyttömän vanahanaikaista...tai sillain vanhojen ukkojen juttuja. Vähän ajan päästä totuin näkyyn (mies kylpytakissan montakin tuntia kylvyn jälkeen...hidas kun oli jo silloin) ja pidin takkia itsekin kun se oli "vapaana". Tänään leikkasin sen pyyhkeiksi.
677647.jpg
Mies on lakannut laahustamasta kylpytakissa jo muutama vuosi sitten, joten nyt ennen muuttoa kysyin saanko tehdä sille jotakin. Tein pieniä pyyhkeitä. Tiedän, että joka kerta kun käytän niitä mieleen tulee mukavia muistoja suhteemme aivan alusta. Ja kangas on hyvää ja kestävää.

Kankaan päällä on suuria suosikkituotteitani. Le petit marseillais -saippuat ja shampoot ovat ihanan tuoksuisia. Joskus tuntuu että nenäni kuljettaa minua liikaakin. Nuuhkin ja haistelen, tuoksut tuovat mieleen muistoja ja vievät sinne ja tänne. Keskellä talvea appelsiinin ja greipin tuoksuinen suihkugeeli vie tuota pikaa kesään...
Kuvass oikealla pumppupullossa oleva käsisaippua on muuten IHME TUOTE; se pitää mitä lupaa, eikä sitä usein minulle tapahdu (muistakaa vain kirjoitukseni deodoranteista jotka eivät muka jätä valkoisia raitoja...). Saippua lupaa pestä pikku koululaisten käsistä mustetahrat sun muut ja se on totta.
Halleluja.
Lisäksi se haisee niin ihanasti omenalta, että pojat pesevät käsiään kohta liiankin maanisesti...

Koska kuitenkin pitää itsensä pestä ja välillä hiukan rasvatakin, niin mieluusti valitsen tuotteita jotka tuoksullaan, pakkauksellaan, "imagellaan" sun muulla tuovat minulle iloa joka kerta. Onnekseni nämä ovat kaikki todella edullisia.