Torstaina täällä kävin yhden muuttofirman edustaja arvioimassa paljonko tavaroiden kuljetus maksaa. Nainen istui ja puhui ja puhui ja puhui firmasta, iski esitettä pöytään toisensa jälkeen. Ei se mitään, se on ihan helppoa. Hiukan noloa sen sijaan mielestäni on, kun vieras ihminen tulee ja vetelee auki lipaston laatikoita, katselee sänkyjen alle, kyselee mikä tuo on, entä tämä, otatteko tuonkin (todella)  mukaan jne.
OK, se on hänen työnsä, ymmärrän. Keskustelusta saattoi erottaa esim. tällaisia lauseita:

(minä) "Noista me yritetään päästä eroon..ei niitä varmaan kannata muuttaa..."
(hän) "No ei kyllä...ihan totta.."
(minä) "Ohhoh, kaapista hiukan kaatuu päälle..ei me näitäkään kaikkia oteta mukaan..varmaankaan.."
(hän) "Niin, muuttohan on oivallinen tilaisuus päästä eroon kaikesta turhasta"...
(minä) "Juu nuo ovat vaan likaisia vaatteita...juu kun on pyykkikori hiukan täynnä.."
(hän) sanaton, järkyttyneen näköinen
(minä) "Tuo pahvilaatikko on tyhjä, se nyt vaan on tuossa odottamassa että viedään pois...printteri on rikki, ei tule mukaan...juu, nää kaapit on sitten täynnä vaatteita."
(hän) vedettyään ovet auki "No niinpä näköjään onkin"...

Tänä aamuna oli mun mieheni vuoro nolostella. Huvitti kun hän oli ihmetellyt että mitä häpeämistä siinä on, työtään ne vaan tekee, ei niille mitään tarvitse selitellä tai perustella. Ja sitten tuli toisen firman mies ja ukkoni pokkuroi ja punasteli ja kuulin hänen selittelevän tyyliin "tuollainen vanha romu..juu ei, ei taida tulla mukaan..." ja "aiomme kyllä vähentää tavaroiden määrää, osa näistä onkin juuri menossa roskiin"...Kiäh kiäh. Nytpä ainakin tietää mitä tarkoitin.

Äsken mies soitti sille asunnon omistajalle..siis se edellisessä postauksessa oleva talo, johon haluaisimme muuttaa. Omistaja kertoi olevansa kiireinen, mutta lupasi soittaa ihan pian takaisin. Tekosyy? Huono merkki? Puhuu jonkun kanssa että otetaanko me nuo? Olen NIIN hermona että tekis mieli syödä kynnet juuria myöden, juoda kaksi viskipaukkua ja polttaa aski hermosauhuja. Tyydyn kuitenkin vain ravaamaan asuntoa ympäri.