Olen viime päivinä kirjoittanut lähinnä melko "hollantilaisvastaisia" juttuja, mutta älkää tulkitko tätä sellaiseksi. Tässä moititaan farkkumyyjiä ihan universaalisti.

Oukei. Tarvitsin siis farkut. Minulla on aina ollut ainakin yhdet farkut kerrallaan kaapissa. Käytän muunkinlaisia housuja ja hameita kans, joten mikään "farkkuihminen" en yksinomaan ole. Ennen eilistä kaapissani oli:

- yhdet kirpparilta ostetut G-Starin erittäin hyvin istuvat farkut, jotka olin jo tosin leikannut polvihousuiksi
- yhdet vanhat Lee:t, jotka eivät koskaan olleet oikean malliset
- yhdet toiset Lee:t, jotka ostin kaksi vuotta sitten kun olivat alennuksessa. Olivat alusta alkaen liian pienet ja puntit liian hulmuavat
- yhdet nelisen vuotta vanhat "merkittömät", jotka olivat ne suosikkifarkkuni..mutta jotka alkoivat näyttää hiukan naurettavilta koska olivat liian lyhyet, liian kireät ja vyötärö oli hiukan liian "rouvamallia"
- yhdet Vero Modan "farkut"...malli hyvä samoin väri, mutta nuo ovat strech eivätkä ne siksi minusta ole farkut vaan jotkut muut housut. En vaan osaa tykätä strechistä farkuissa. Se ei tunnu kivalta.

Jep. Kauppaan.
Ensimmäinen metsästyskierros viime lauantaina. Aikaa meni noin 5 tuntia, hermoista en sano mitään. Ensin ajattelin että farkut pitää löytyä alle 50 euron. No eihän niitä löytynyt. Sitten panin rajaksi satasen. Ei löytynyt vieläkään. Ajattelin jo että perskules maksan "mitä vaan" (vaikken sitä todellisuudessa voi tehdäkään) jos nyt vain löydän jotakin. Kokeilin aivan piruuttani jopa yli kahdensadan farkkuja josko onni löytyisi sieltä. Ei löytynyt.
Mitä löytyi?

- farkkuja, jotka eivät mene reidestä ylöspäin edes päälle
- jos ottaa isomman koon, vyötäröstä putoaa
- farkkuja, jotka ovat noin 20 senttiä liian pitkiä jos ovat muuten sopivia
- farkkuja, jotka ovat aivan hemmetin karseeta kangasta
- farkkuja, jotka ovat sitä iänikuista strechiä....
- farkkuja, joissa näkyy persvako
- farkkuja, joissa on "rouvavyötärö" eli peittää melkein lapaluutkin

Taustatiedoiksi kokoni;
174 cm, 60 kg. Luulisin olevani suht "normaali". Mietin, mitä ihmettä pulleat ihmiset panevat päälleen??? Katsaus katukuvaan kertoi karun totuuden: slim-farkut, joissa näkyy persus ja joiden vyötärön yli roikkuu rengas.
Ou boy.

Kun hakee itselleen farkkuja alkaa eri silmällä kyylätä kadulla muiden housuja. Aika harvoin näkee farkut jotka imartelevat kantajaansa, oli tämä sitten kokoa mitä hyvänsä, pieni tai suuri. Lauantain toivottoman tuloksen lannistamana ajattelin että jään farkuttomaksi. Päätin kuitenkin vielä eilen kokeilla onneani. Tapasin (kirottuja)  farkkuliikkeiden myyjiä jotka:

- mulkoilevat ylimielisesti kaikkia yli 25-vuotiaita asiakkaita
- jotka tarjoavat ensimmäisenä sitä riivatun strechiä
- jotka tarjoavat sitä samaa senkin jälkeen, kun olen selkeästi sanonut etten halua strechiä
- jotka tempaisevat kopin verhon auki kun olet alushoususillasi
- jotka kailottavat kovaan ääneen että "tarvitaan varmaan sitten isompaa kokoa!"
- jotka kailottavat samaan ääneen että "niin, nuo ovat vähän sellaisia NUORISOMALLEJA"...

Oma apu paras apu. Osaan taatusti arvioida itse mitkä farkut sopivat minulle ja etenkin, mitkä tuntuvat siltä päälläni että haluan niissä istua, kävellä, juosta, kyykistellä. Vaikka poimia marjoja mettässä, saakeli. Niinpä painuin yhteen isoon Stockmann-tyyppiseen tavarataloon jota olen aina hiukan karsastanut - en tiedä miksi.

Sieltä NE löytyivät!
Ei strechiä prosenttiakaan, kaunis väri, kaikki kohdallaan.