Eilen hain pojat koulusta klo 12.00. Ensimmäinen päivä oli kaikille vain puolikas. Jotkut vanhemmat - lähinnä äidit - olivat paikalla jo 11.15. Mistäkö sen tiedän? Koska olin itsekin! Olen pahin tuntemani "varmuuden vuoksi" -henkilö. Siitä seuraa, että olen yleensä liian aikaisin ja odottelen. Koulu on valtavan suuri. Siihen kuuluu 5 eri rakennusta. On hyvä, että pienet 3-6 -vuotiaat ovat eri talossa kuin lukiolaiset, vaikkapa...Ensi katsomalla kaikki on sekavaa; koulubusseja piha täynnä, rakennuksia siellä täällä, mitään ei löydy....mutta kun katsoo rauhallisesti ja ilman kiirettä uudelleen, kaikki on hyvin selkeää ja etukäteen ajateltu. Lapsetkin löytyivät helposti ja molemmilla oli vain hyvää kerrottavaa ensimmäisestä koulupäivästä uudessa maassa, uudessa koulussa.

Ilta kului lappuja täytellessä. Niitä on paljon ja kaiken pitää olla valmiina huomenna. Tänään ei ole koulua niillä, jotka aloittivat eilen. Koulun alku on jaettu kahteen päivään ja ymmärrän ruuhkia ja epätietoisuutta katsottuani, miksi. Eilen mietimme ottavatko pojat koulun jälkeen jotakin koulun tarjoamia harrastuksia. Esikoinen ilmoitti että tietotekniikka ja piirrustus kiinnostaa. Ensinmainittua ei tosin voi vielä ottaa, sillä vetäjä puuttuu. Piirrustus sopisi minulle paljon paremmin. Poika viettää aikaansa ihan tarpeeksi tietokoneen ääressä kotonakin. Japani ja kiina saivat myös aikaan "toi olisi hyvä" -kommentin. Kun sanoin että sopii ehdottomasti, niin ei enää kiinnostanutkaan. Pienempi ei ole sanonut kiinnosteensa mistään, mutta jos isompi menee, pitää hänenkin mennä johonkin. Ei ole järkeä että haen toisen pois koulun jälkeen koska siinä tunnissa minkä harrastus kestää, emme ehdi toisen kanssa kuin juuri ja juuri kotiin. Koulun lähellä ei myöskään ole mitään paikkaa missä odottaa. Katsotaan. Vain yksi on varma; kumpaakaan ei väkisin panna mihinkään tiettyyn harrastukseen.

Koulukirjojen määrä on etenkin esikoisella (8 vuotta) hämmentävä. Kaikki ovat kyllä todella mielenkiintoisen oloisia opuksia. Tilasimme lopulta kaikki Amazon:in kautta, koska hinnat olivat halvemmat kuin koulun kaupassa. Historia, maantieto, tiede (fysiikan, kemian jne. alkeita), matematiikka, ranska. Siinä tärkeimmät aineet täksi vuodeksi. Onneksi melkein kaikki kirjat sai jättää kouluun, sillä poika oli aivan takakenossa reppunsa kanssa aamulla!

Olen lisännyt vanhoihin postauksiin valokuvia kun se taas onnistuu. Laitan tähän lopuksi kuvan kassista, jonka tein heti Suomesta tultuani ihanasta Garnstudion Eskimo-langasta.
878005.jpg

Haisee ihanasti lampaalta, muttei (toistaiseksi ilman vuoria) jaksa kantaa paljonkaan.