Kävimme eilen Delftissä muuten vaan kääntymässä. Surkea ilma, mutta kävelimme hiukan vanhaa, kaunista kaupunkia ristiin rastiin. Takaisin tullessamme pelleilimme GPS:llä. Panimme sen puhumaan eri kieliä; englantia, amerikan englantia, saksaa, italiaa, ruotsia - ja lopulta suomea.

Mikä järkytys! Kaikki muut kuuntelemamme kielet kuullostivat hyvältä, mutta suomenkielinen osuus oli vallan masentava. Valitsimme ensin naisäänen, joka oli kuin haudasta lomalla. Ihan sellainen turpiinsa saaneen ääni. "Kahdensadan metrin päästä...kääntykää vasemmalle...". Sellainen ihme tekovaatimaton ja ylinöyrä ääni, tosi rasittava. Liian korkea ja kireä. En jaksaisi ajaa sellaisen äänen ohjeita kuunnellen. Miesääni oli hiukan iloisemman oloinen.

Tärkeintä tuollaisen vehkeen käytössä on tietysti se, että ohjeet ovat oikeat ja että niiden mukaan ajaen pääsee perille. Minusta silti ERITTÄIN suuri merkitys on myös sillä "ihmis"äänellä, jota pitää kuunnella - sanotaan vaikka tuntikaupalla päivässä jos ajaa pitkään ja paljon. Tiedän että joissakin laitteissa voi valita vaikkapa jonkun tunnetun näyttelijän äänen neuvomaan ajoreittiä. Hmm...voisihan se olla kiva ajella kun vaikka Jeremy Irons neuvoisi hyvällä äänellään ja kaunista englantia puhuen!

Kunhan ei vaan sitä eilistä akkaa tarvitse kuunnella. Isompi poikakin sanoi takapenkiltä että pistä se pois. En tykkää kuunnella.