Viikonloppu ja etenkin eilinen oli täynnä poikien jatkuvaa tappelua, kinastelua, huutoa ja rääkymistä. Eilen sitten vielä meni hermo vanhemmiltakin, ja yhdyimme kuoroon. Iltapäivästä ajattelin että nyt stoppi tälle ja äkkiä, pian jotakin tekemistä vaikkei ketään muuta kiinnosta lähteä mihinkään eikä tehdä mitään. Pelit ja tv eivät mielestäni riitä ainoiksi mielenkiinnonkohteiksi, joten pakotin pojat vaatteisiin ja merenrantaan kovasta tuulesta huolimatta. Miestä en edes pyytänyt, mutta hänpä ihmeekseni innostuikin ihan itse lähtemään mukaan.

Rannalla oli paljon muitakin ihmettelemässä valtavia aaltoja ja meren tuomaa vaahtoa. Se oli kuin Ahdin kylpyamme olisi tulvinut kylpyvaahdosta. Valkoista höttöä lensi mereltä kohti rantaa ja pitkin hiekkaa ihmisten päälle. Aurinko alkoi paistaa, ja kaikki ne viisaat jotka olivat varautuneet kameran kanssa matkaan, saivat varmaan komeita kuvia. Oma kamerani nökötti luonnollisestikin kotona piirongin päällä.

Pojat juoksivat aaltoja pakoon, nojasivat vastatuuleen ja ravasivat hiekkatöyräitä ylös ja alas. Pitkästä aikaa näin heillä punaiset posket. Innosta ja liikunnasta punaiset. Oikein sellaiset vanhanajan terveyden perikuvat. Sellaiset lapsilla pitäisi ollakin.

Mies seisoi kädet taskussa ja niska kyyryssä koska oli pannut liian vähän vaatteita. Näytti vain odottavan koska voi lähteä kotiin. Sitten, kuin varkain ja itseltäänkin huomaamatta hän alkoi liikkua, yhtyi poikien leikkiin, lopulta huudahteli iloisesti ja juoksi. Kyllä vaan, juoksi. Se on häneltä sentään paljon;-)

Vedellä näyttää olevan sama vaikutus kuin tulella. Aaltoja jää tuijottamaan eikä rannalta haluaisi lähteä pois. Isot elementit rauhoittavat ja antavat voimaa samaan aikaan. Ihan taikaa....

Kotiin tuli täysin uudistunut porukka. Söimme lättyjä ja loppupäivä sujui hymyillen ja sovussa. Suosittelen rantaterapiaa kaikille. Vaihtoehtoisesti käy myös metsäterapia tai nuotioterapia. Ihmisen on ilmeisesti hyvä silloin tällöin huomata että on häntä itseään voimakkaampia mahteja. Uhoaminen muuttuu heti hiukan pienemmäksi...