Eilinen oli kummallinen päivä. Aurinko alkoi paistaa heti yhdeksän aikaan, ja helotusta jatkui myöhään iltapäivään. Pojat leikkivät parvekkeella ilman paitoja sillä aurinko todella lämmitti! He veivät ulos kaksi lelulintua jotka mahaa puristettaessa sirkuttavat. Toiveena oli kuulemma houkutella parvekkeelle oikeita lintuja.

Niitä ei tullut, mutta talomme takana olevan lammen toisella puolella istui puussa taas tällaisia kummia, vihreitä lintuja.

Ne ovat siis oikeastikin vaalean vihreitä, vaikka tätä kuvaa olenkin saturoinut. Nuo linnut näyttävät kuin kanarianlinnuilta tai pieniltä papukaijoilta. Olen nähnyt noita pieninä parvina jo parin, kolmen vuoden ajan. Muistan lukeneeni jonkun selityksen sille, miksi tuollainen laji on täälläkin olemassa. Hitot kun en muista...voisikohan joku muu Hollannissa asuva avittaa?

Ihan kuin se olisi ollut niin, että tuollaisia lintuja päästettiin vapauteen (vai oliko se vahinko??) koemielessä..että pärjäisivätkö täällä..ja sitten niitä tuli enemmän ja enemmän..
Älkäähän nyt kuitenkaan heti uskoko minua kun kerran muisti pätkii.

Mutta sen sanon, että outo tuulahdus tropiikista tuli taas eilen noiden elukoiden myötä. Ja sen faktan vuoksi, että parvekkeella oli auringossa plus 22 astetta.

344297.jpg

Ja kyllä, katso vaan tarkemmin, ne linnut ovat tuossa aika keskellä..vaikka kuva näyttääkin pikemminkin piilokuvalta.