Totta tosiaan, eilen oli tuulinen päivä. Tässä ihan meidän lähellä kävi mm. näin:
949476

...ja muitakin kaatuneita puita näkyi joka paikassa.  Netistä näin että rekkoja on kaatunut, pienempiä autoja myös, Rotterdamissa kuulemani mukaan raitiovaunuliikenne lopetettiin, aallot löivät rannikolla korkealle, meidän kadulla olevaan sairaalaan tuli koko päivän ja illan normaalia enemmän ambulansseja jne.

Lisää kuvia voi katsoa tuolta .

Asuimme Ranskassa kun siellä oli tosi paha myrsky juuri joulun jälkeen 1999. Asuimme Pariisin liepeillä vanhassa talossa, joka kirjaimellisesti tärisi myrskyn voimasta. Kuului kummallisia ääniä; paukette, helinää ja kolinaa. Kun katsoi ikkunasta ulos, ulkona lensi oksia, roskapönttöjä ja tiiliskiviä. Talon takapihalla ollut pieni tiilinen autotalli hajosi kuin korttitalo. Talon takana kasvanut suuri, vanha puu katkesi ja runko kaatui onneksi toiseen suuntaan. Muuten se olisi tullut suoraan ikkunoista sisään meillekin.

Silloin pelkäsin oikein todella niin että itkua tuhersin. Seuraavana päivänä kuulimme että Bois de Boulognesta on kaatunut hyvin suuri osa puista. Myöhemmin sieltä sai hakea polttopuutakin itselleen. Raivaustyöt kestivät muistaakseni ainakin vuoden verran, ellei ylikin.

Versaillesin linnaa ympäröineen puut ja metsikkö kokivat myös suuria tuhoja. Ikivanhat puut - osa istutettu linnan rakentamisen aikoihin ja tiettyyn järjestykseen - kaatuivat. Kävimme kävelyllä ihmettelemässä suu auki tuulen voimaa.

Eilen mietin täällä Hollannissa mm. patojen kestävyyttä, sattumaa ja hyvää onnea. Mitä jos sattuu olemaan väärässä paikassa väärään aikaan?
Mietin myös miten rakas vehje polkupyörä on hollantilaisille. Näin iltapäivällä vielä monia jotka yrittivät pysyä pyörän päällä - jotkut jopa lapsi edessä ja toinen takana! - vaikka tuuli oli ihan hirveä. Niinpä  niitä kaatuilevia pyöräilijöitä sitten näki tämän tästä.

Meidän postimiehen kärryt kaatuivat juuri kun hän oli saanut jaettua postin meidän taloon....