Viisivuotiaani kantaa taskuissaan kaikenlaista kotiin. Ennen pesua kannattaa tutkia housujen taskut erityisen tarkkaan. Siellä voi olla koulusta napattuja pikku esineitä, kadulta löytyneitä ruostuneita pullonkorkkeja, lasinpalasia, paperitolloja, puoliksi syötyjä karkkeja - ja etanoita. Tiesin että poika oli jo aikaa sitten tuonut pienen etanan (vai sanotaan siitä kotilo???) meille. Näin sen monena päivänä milloin missäkin, mutta oletin koko ajan että kysessä on tyhjä kuori.

Eilen ihmeekseni "tyhjä kuori" olikin kiivennyt pöydällä olevaa paperipinoa pitkin pinon päälle, ja kuikuili minua ystävällisesti. Päätimme antaa hänelle heti nimen Erkki, ja sitten veimme Erkin parvekkeen kukkalaatikkoon.

459009.jpg

459007.jpg

Erkki vaikutti tyytyväiseltä..kunnes alkoi sataa sormenpään kokoisia rakeita!

Sitten keksimme että hän tarvitsee tietysti pienen talon jotten ihan jäädy..ainakin hiukan sateensuojaa.

458990.jpg

Niinpä sitten kiireen vilkkaa piti alkaa sahata rimaa jotta saatiin lautaseinät taloon...ja meillä kun ei ole mitään työhuonetta tai muuta askartelupaikkaa niin homma hoidetaan siellä missä voidaan...ja tulihan siitä talo, hiukan vino mutta poikien (ja toivottavasti Erkinkin) mielestä hyvä. Pantiin mökki kukkalaatikkoon parvekkeelle ja siellä Erkki tönöttää tänäkin aamuna, näemmä.