Nyt se on sitten nähty: eilen joku nainen oli sonnustautunut kauppareissulle varvastossuihin ja turkkiin. Yleensä täällä ei juuri kenenkään pää käänny juuri minkään takia, mutta tämä herätti huomiota.

Kun sää on mikä on, se sekoittaa muutakin kuin ihmisten päitä.
Parvekkeeltamme voi ihailla puita, joissa roikkuu ruskan raiskaamia mutta puuhun kiinni jääneitä lehtiä, ja jossa toisaalta kasvaa myös uusia, vaaleanvihreitä versoja. Kukaan tai mikään ei näytä oikein tietävän missä mennään.

Tällä viikolla alkaa taas Suomi-koulu. Aion antaa lapsille tehtäväksi aivan oikean kirjeen kirjoittamisen. Kirjekuori ja kirjepaperia käteen ja hommiin. Ei taida olla kovin muodikasta, mutta periksi en anna. Oikean kirjeen saaminen on nykypäivänä niin suuri ilo, että patistan lapset sellaisen kirjoittamiseen.

Tulevia suomalaisen naisen päiviä valmistellaan myös taas kovasti. Pikku mainoksena kehotankin kaikkia Hollannissa (tai Belgiassa ja Saksassa!) asuvia suomalaisnaisia tutustumaan sivuihimme, ja ilmoittautumaan päiville! Minulta lisätietoja tarvittaessa.

Eilen illalla maalasin poikien kanssa heidän savitöitään. Pienempi oli tehnyt "pikkukakan" ja "ison kakan". Niillä oli silmät ja suukin. Eilen ne sitten maalattiin asiaankuuluvan väriseksi. Enpä ole kakkaa ennen maalannutkaan, mutta oli se aika hauskaa. Kovasti luonnollisen näköisiä ovat nyt, kun kököttävät kuivumassa piirongin päällä. (Voiko savesta tehty kakka "kököttää"???)

Ale jatkuu Hollannissa, mutta minulla on OSTOSKIELTO, jonka olen itse itselleni määrännyt olemaan voimassa toistaiseksi.
Rikoin sitä viime lauantaina tilaamalla silmälasit, mutta sitä ei lasketa kun silmälasit ovat melkein kuin terveydenhoitoa.
Saan kaiken lisäksi kahdet uudet silmälasit, sillä optikkoliikkeessäkin oli ale.

Mutta kengät, vaatteet, laukut - kaikki tuo on nyt tiukassa ostoskiellossa. Edes alusvaatepuotiin ei parane nyt piipahtaa, koska minulla on taipumus seota sielläkin. Kirjakaupoissa samoin...ja levyt ja elokuvatkin huutavat minua puoleensa.

Vaan ei. Nyt kuristellaan kukkaronnyörejä, ruoskitaan itseä ja vannotaan säästäväisyyden nimiin. Telkka pamahtaa kuitenkin ihan pian, mutta jos uusi tv pitää ostaa niin sitä ei lasketa, koska se kuuluu otsikon "Kodin jokapäiväiset menot" alle. Kuuluuhan??????

Ostin jo pinaattia ja aion tehdä tänään terveellistä, edullista ja toivon mukaan maukasta pinaattikeittoa. Sen kanssa en valitettavasti voi tarjota sitä ihanaa grahamlihapiirakkaa, jota sain itse aina koulussa ko. keiton kanssa...no, ainakin yläasteella tai ainakin iltalukiovuosina.