Aloitin kokkailut iltaa varten jo nyt. Uunissa on kakkuosa sellaiseen "terrine façon cheese-cake" eli juuskokakkutyyppiseen terriiniin. Luvassa myös naudanlihacarpacciota Harry's Barin tapaan (lihan päällä sinappi-valkoviinietikka-majoneesi) ja myöhemmin teen crème ninon, eli shampanjalla höystetyn hernesosekeiton, joka tehdään tuoreherneistä, ja johon ihan lopussa lurautetaan shampanjaa ilmavuuden ja kuohkeuden (ja tietysti maun) takia. Sitten teen sellaisia piiraita,joissa on kinkku-oliivi-tuorejuustotäyte. Illalla/yöllä emme syö mitään yhtä suurta ruokalajia, vaan maistelemme kaikkia pieniä herkkuja. Päivä vedetään varmaan vihannessosekeitolla ja kaapista löytyvillä jämillä. Ja uloskin olisi syytä mennä. Eilen oltiin koko päivä kotona kaikki.

Tykkään valtavasti siitä ajatuksesta että vuosi vaihtuu. Olen aivan lapsellisen innostunut joka kerta siitä ideasta, että tulee uusi vuosi, voi yrittää taas oppia uutta, unohtaa vanhat, huonot tavat (edes hetkeksi!) ja antaa itselleen ja muille uusi mahdollisuus, tavallaan.

Hollannissa uusi vuosi otetaan vastaan erittäin runsailla ilotulitteilla. Niitä myydään aivan valtavasti, ja näköjään vähän kenelle hyvänsä. Jo viikon verran on paukkunut joka ilta, mutta tänään se vasta repeää. Jos menee kuten aikaisempina vuosina niin tulitus alkaa sieltä ja täältä tuossa puolelta päivin, jatkuu hajanaisena iltaan, sitten joskus klo 20 nurkilla paukkuu jo rutkasti, jostakin klo 23 asti on sitten sellainen sarjatulta muistuttava meteli päällä sanotaan nyt aamukahteen asti. Sitten hajanaisia paukkuja niin, että vielä viiden, kuuden nurkilla hätkähtää hereille kun joku myöhäinen juhlija täräyttää sen viimeisen pommin tuossa talon nurkalla...

Huomenna täällä on "kansanuinti" josta kirjoitin jo viime vuonna.
Että huomenna sitten mereen kymmenen tuhannen muun kanssa - jos kiinnostaa! Vuonna 1965 uinnin aloitti vain 7 urheata. Eivät arvanneet millainen tapahtuma siitä tulee myöhemmin! Sitä sponsoroi Unox - paikallinen "Saarioinen".

Nyt aamiaiselle!