Pitkä viikonloppu takana. Lauantaina aamulla menin tuttuun tapaan ranskankursseille. Meillä oli sijainen, joka olikin paljon mukavampi nainen kuin meidän varsinainen opettajamme tällä kurssilla. Kolme tuntia meni siivillä, ja sen jälkeen jatkoimme keskustelua vaaleita vielä kolmisen varttia. Politiikka on ko. opettajan lempiaihe, ja ensi sunnuntain vaalit Ranskassa kiinnostavat todella paljon minuakin.

Sunnuntaina ajoimme Brysseliin. Tarkoituksemme oli tutustua alueisiin ranskalaisen koulun ympäristössä - ja tietenkin katselimme kaupunkia laajemminkin. Bryssel on jonkun verran meille tuttu, koska mieheni pikkuveli perheineen asui siellä parin vuoden ajan ja kävimme silloin kyläilemässä. Oli silti oikein hyvä tehdä tämä pikavierailu paremman kuvan saadaksemme.

Alue ranskalaisen koulun lähtituntumassa oli valitettavasti juuri sellainen, jossa emme välitä asua; omakotialuetta, jossa oma auto on välttämätön. Mitään kauppoja ei kävelyetäisyydellä. Taloissa ei sinänsä mitään vikaa ollut...mutta kuten miehelleni sanoinkin, en osaa kuvitella itseäni sinne kadulle kävelemään. Häntäkin idea hiukan nauratti, sillä hän tuntee makuni tässä suhteessa.

Alkuperäinen ajatuksemme on siis ollut laittaa pojat ranskalaiseen kouluun. Nyt olemme alkaneet pohtia, että belgialainen koulu (ranskanKIELINEN) voisi olla sittenkin aivan kelpo vaihtoehto. Belgiassa on paljon hyvin eri tyyppisiä kouluja, monet noudattavat jotakin erityistä oppia (esim. montessori tms.) tai ovat katolisia. Ajattelimme kuitenkin että vaihtoehto ranskalaiselle koululle (joka siis on yksityinen ja noudattaa täysin Ranskan opetussysteemiä ja -suunnitelmia, ja jollaisessa koulussa pojat nytkin ovat) voisi olla belgialainen "tavallinen" koulu. Silloin meidän ei tarvitsisi hakea kotia alueelta mikä meitä ei kiinnosta. Haluaisimme asua mahdollisimman lähellä koulua, sillä;
 
- kahta autoa emme voi pitää ja mies tarvitsee auton välttämättä koska työpaikka on kaupungin laidalla (ja minä en aja, sen puoleen..)
- koulupäivät ovat n. klo 17 asti ja jos on vielä matka päälle niin päivästä tulee pojille raskas
- olen jo muutaman vuoden harjoittanut kahdella bussilla kulkemista poikien koulusta hakemisen yhteydessä, joten...

Säästäisimme myös pitkän euron jos valitsisimme belgialaisen ilmaisen tai lähes ilmaisen koulun kalliin ranskalaisen koulun sijasta. Nyt keräämme tietoa opetustyylin ja -sisältöjen eroista, sitten teemme lopullisen valinnan.

*

Kaunis ilma jatkuu. Eilinen meni puistossa, mutta aloimme myös kotona tutkia kaappeja ja raivata romua pois hyvissä ajoin. Roskiin lähti kaksi jätesäkillistä (eikä se siihen jää!) ja vaatekeräykseen samoin kaksi. Mieli puhdistuu nurkkien myötä...

Pojat ovat edelleen tämän viikon lomalla, mies meni tänään taas töihin. Eilinen oli vapaa kuningattaren päivän vuoksi. Kaupassa näkyi täriseviä ja haisevia ihmsiä ostamassa lisää ruokaa ja juomaa, onneksi en kuulunut heihin;-)