Eilen paikallisella höyryjunayhdistyksellä oli avoimien ovien päivä. Paikalla oli junaharrastajia ympäri maata, ja parkkipaikan autoista päätellen myös Ranskasta ja Saksasta.

908457.jpg

Ja nyt puhutaan siis aivan oikeista, liikkuvista junista.

908453.jpg

Osa toimi sähköllä, osa oikeilla pikku hiilillä. Tämäkin veturi päästi kunnon höyrypösäykset äänen kera!

908456.jpg

Vähän sellaista isojen poikien leikkiähän se oli...mutta oli ilo nähdä ihmisiä jotka ovat niin innoissaan jostakin. Sellaista kun nykyään aika harvoin näkee. Ihmiset yrittävät olla niin cooleja, etteivät kai kehtaa hihkua riemusta tällaisten asioiden takia...

908454.jpg

Yksi erityisen kaunis veturi. Tekijänsä keekoili syystäkin ylpeän näköisenä junansa äärellä.

Junien kyytiinkin pääsi. Pojat vetivät 15 min. kierroksen ja olivat sitä mieltä, että isän pitää saada kanssa uusi harrastus...Huomasin tietynlaista kiiltoa mieheni silmissä, enkä ihmettelisi vaikka joku kaunis päivä - jos meillä vaan koskaan ikinä on tilaa, aikaa ja rahaa - meiltäkin löytyisi mies jolla on rasvasta mustat kädet.

Junien jälkeen tutustuimme keskiaikaan. Jokavuotinen keskiaikajuhla veteli viimeistä päiväänsä. Kyseessä on eräänlaiset markkinat, missä myydään (usein aika löyhästikin) keskiaikaan liittyvää tavaraa ja missä nähdään mm. miekkailua sun muuta asiaankuuluvaa.

908452.jpg

Tässä Ranskasta tullut keskiaikaintoilija (tähtipuku) iskee belgialaista kilpakumppaniaan miekalla.

908451.jpg


908449.jpg

Naisillekin oli tehtävää miekkailukilpailussa; pitkätukkainen leidi kohentaa partnerinsa pukua.

Tässäkin tapahtumassa suurin anti minulle oli nähdä asialleen omistautuneita ihmisiä. Monenlaista keskiaikaviritystä näki puvuissa ja varusteissa, osa todella onnistuneita, osa halpoja muoviversioita. Livenä suurelta lavalta non-stoppina soitettu musiikki olisi jo yksin riittänyt syyksi tulla paikalle.