Kas päivää. Lämpötila Haagissa on 11 astetta, elokuvista tuttu rankkasade ja lepattava tuuli. Kaivoin juuri toppatakin esiin. Sopii hienosti rantasandaalien kanssa.

Eilinen meni koulun olympiakisoissa. Paikalla parisataa lasta ja vaihteleva vesi sade koko päivän. Minä hoidin pistettä jossa pienimmät osallistujat heittivät hernepussilla eläinhahmoja kumoon. Nostelin siis naamoja ja pusseja maasta muutaman tunnin putkeen. Nyt on persuslihakset hellänä! Hellänä on myös kurkku, joka oli kipeä jo ennen kisoja. Ilmeisesti märissä vaatteissa lusittu päivä aiheutti myös komean yskän. Se kuulemma kuitenkin lähtee yskimällä.

Miehen oli tarkoitus olla tässä nykyisessä työpaikassaan kesäkuun loppuun. Nyt häntä kuitenkin pyydettiin (ei, anottiin on oikea sana!) jatkamaan muutama päivä heinäkuun puolella opettaen intialaista seuraajaansa. Ensin ajattelin että voi paska, hyvää pakkausaikaa menee hukkaan...mutta tarkemmin ajateltuna luvattu palkka noilta muutamalta päivältä on enemmän kuin tarpeeseen (mm. takuuvuokran maksuun jne.) ja minähän osaan kyllä yksinkin pakata pahvilaatikoita. Eli oikein hyvä juttu tuo mahdollisuus vielä tienata hiukan ekstraa.

Meillä kävi siis kolme muuttofirmaa arvioimassa paljonko sama palvelu (meidän tavaroiden muuttaminen Brysseliin) maksaisi.
Ensimmäinen firma pyysi 2900 euroa. Toisen mielestä se maksaa 2400 euroa. Kolmannen mielestä homma ei hoidu ennen kuin pulitamme 3900 euroa. Mieheni kummasteli kovasti tuota viimeistä, ja soitti firmaan. Kertoi että halvimpaan vaihtoehton verrattuna on 1500 euron ero,  mistä moinen??
Nainan luurin päässä lupasi katsoa mitä on tehtävissä. Hän soitti vartin päästä ja kappas, nyt muutto sujuisikin 1200 euroa halvemmalla! Hiukan ilmaa hinnoissa, vai?

Sunnuntaina kävimme uudessa kodissa viemässä mm. miehen rakkaat parvekekukat terassille ja viinilasit kaappiin. Lisäksi mittasimme huoneet ja saimme hyvän käsityksen siitä mikä huone tulee mihinkin käyttöön. Pojat saivat puolestaan hyvän käsityksen siitä, mihin on hyvä piiloutua kuurupiiloleikeissä.
689325.jpg
(Yläkerrassa isän ja äidin makuuhuoneessa kattoparrun alla)

Meidän alapuolellamme asuu n. 60-vuotias yksinäinen mies, jota emme ole vielä tavanneet. Hänen alapuolellaan asuu Monsieur Ferrari, ikä 82 vuotta. Hän asuu yksin, sillä vaimonsa kuoli talon omistajan mukaan hiukan yli vuosi sitten. Vaimo piirsi vielä työiässä ollessaan Tintin -sarjakuvaa (siis Tintti) ja siitä syystä talon ala-aulassa on aviomiehen pystyttämä pieni "muistonäyttely" vaimon piirustuksista ja maalauksista.
689319.jpg
(Ala-aulan kaunis rappuvalo...ehkä myöhemmin kehtaan kuvata tauluja jotka nojaavat lattialla seinään Ferrarin oven edessä)

 Sanoinkin miehelle että mennään soittamaan ukon ovikelloa ja tarjotaan sherryt kunhan ollaan asetuttu. Uskon että häneltä voisi kuulla vielä monet kiinnostavat jutut...ja voisimme että ystävällisellä käytöksellä saada jo etukäteen anteeksi poikiemme väistämättömän rappumölyämisen kouluaamuina.
689320.jpg
Pienempi poika terassilla. En voi sille mitään että tuolla minulle tulee ihan Katto Kassinen -olo.