Resepti yleisön pyynnöstä ilmoille! Suoraan Jamie Oliverin kirjasta (Jamie Oliver in Italy). Olen vain pannut määrät puoliksi kun halusin tehdä kolmen hengen, en kuuden annosta.

RISOTTO BIANCO       kolmelle
0,5 ltr kana- tai kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
nokare voita
1 pieni sipuli hienoksi silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienoksi silputtuna
200 g risottoriisiä
1 viinilasillinen kuivaa valkoviiniä (tai vermuttia)
35 g voita
50 g raastettua Parmesan juustoa

Tee kasvisliemi. Pistä toiseen pannuun oliiviöljy ja voi, lisää sipuli, valkosipuli ja keitä hiljalleen noin 10 min. Sipulit eivät saa ruskistua.

Lisää sitten riisi ja nosta lämpöä. "Paista" riisiä koko ajan sekoittaen sen verran, että siitä tulee läpikuultavaa.

Kaada nyt joukkoon lasi viiniä. Ihana tuoksu! Anna viinin imeytyä riisiin. Lisää sitten pari kauhallista kasvislientä ja hiukan suolaa ja mustapippuria. Pidä lämpö sellaisena ettei riisi kiehu liian kovasti.

Lisää uutta lientä aina kun edellinen on imeytynyt riisiin. Keitä niin kauan kunnes riisi on kypsää muttei mitää riisipuuroa..eli hiukan "kovaa" pinnalta saa olla. Jos liemi loppuu kesken, laita kiehuvaa vettä.

Ota riisi pois levyltä, lisää 35 g voita ja Parmesan. Sekoita hyvin ja anna hautua pari minuuttia, jotta risotosta tulee juuri oikean kermaista ja kuohkeaa.

TArjoa mahdollisimman pian siten että laitat lautaselle risottoa, ja keskelle kuin "voisilmäksi" haluamasi määrän pestoa.

PESTO tehdään niin että
- pinjansiemenet
- tuore basilika
- Parmesan juusto
- oliiviöljy
- valkosipuli

murskataan pieneksi ja sekoitetaan (yleiskoneessa käy hyvin) sopivaksi tahnaksi. Kokeilemalla oppii millaisesta itse tykkää eniten...ja aina voi maistaa välillä ja tuupata lisää vaikka öljyä jos on liian paksua...tai valkosipulia...tai juustoa...

Kaupasta ostettu valmis pesto käy tietty myös!