Uskotteko että tympii kun marssii ruokakauppaan mielessään pitkä lista kaikkia herkkuja joita haluaisi ostaa - ja sitten siellä ei ole mitään niistä! Minua on koko näiden 3,5 Hollanninvuoden aikana suuresti tympinyt paikalliset ruokakaupat. Niiden valikoimat ovat surkeat, ne ovat kauhean ahtaita ja mikä "parasta", ruoka on kallista. Minä vihaan näitä pikku puoteja joista ei löydä mitään, joissa on tarjouslehden mukainen tarjonta ( tyyliin 'tällä viikolla koko Hollanti syö porsaankyljyksiä' ja muuta lihaa saakin sitten etsiä...noin kärjistettynä) ja vihaan niitä myös siksi, että hyllyistä voi helposti löytää jotakin aivan hometilassa olevaa lihaa, ja kun siitä kertoo henkilökunnalle niin he melkein suuttuvat...

No juu. Äsken olisin kernaasti ostanut raclette-juustoa, mutta eihän sitä luonnollisestikaan ollut. Myyjän mukaan sitä ei ole "koskaan ollut"  heillä. Sanoin että olen sitä useasti teiltä ostanut, mutta hänpä tietää paremmin. "Muistatte väärin. Se on varmaan ollut ricottaa". No juuh. Niin varmaan. Ovathan ne melkein sama asia.

Mutta sitä ei sovi unohtaa että hollantilaiset ovat aina oikeassa. Ihan aina. Turha muuta väittää, tai ostoskokemuksesta tulee vieläkin ankeampi.